12°C weather icon

Izjava gradonačelnika o radovima na plaži Osejava: Radi se o redovnoj godišnjoj nadohrani plaže koja se izvodi u skladu s pravilima struke

10.05.2017.

-Obzirom da su mnogi od vas na razne načine reagirali zbog radova koji se trenutno u gradu odvijaju dužan sam vam dati odgovor. U tijeku su radovi na plaži Osejava koji će trajati najviše dva-tri dana i odvijaju se sukladno dozvolama nadležnih institucija. Također i uz dogovor s hotelom Osejava koji je prethodnih godina imao najviše problema zbog izgradnje lukobrana.

Radi se o redovnoj godišnjoj nadohrani plaže koja se odvija u skladu sa pravilima struke. Radovi na izgradnji i kompletnom uređenju plaže, a na temelju pravomoćne dozvole su se trebali obaviti u travnju, no lučka uprava je odgodila otvaranje lukobrana i na taj način poremetila naše planove za ovaj projekt. Zbog toga se sada krenulo sa žurnom nadohranom kvalitetnom žalikom kojom se svake godine nadohranjuju plaže u Makarskoj i ostalim općinama Makarske rivijere.

Ovaj kvalitetan materijal kojim se sada nasipa je samo podloga koja će za nekoliko sati biti čista, a more će već sutra ili prekosutra biti bistro. I prethodnih godina bili smo svjedoci da je ovo što sam naveo točno.
Završno nasipanje obavit će sa već ispranim žalom koje se cijelu zimu nalazi u moru na drugoj lokaciji.

Radovi na plaži sukladno pravomoćnoj dozvoli idu na jesen, a sva dokumentacija za radove i već provedenu javnu nabavu se bez problema može dobiti na uvid. Ova gradska uprava nije, neće i ne želi uništavati prirodno bogatstvo, kao što je naša Osejava, pa stoga nema mjesta nikakvom bespotrebnom uzbuđenju ili panici, osobito jer mi ne radimo bez dozvola.
 

makarska logo