16°C weather icon

Izgradnja sustava oborinske odvodnje na Zelenki

Izgradnja sustava oborinske odvodnje na Zelenki

Izgradnja sustava oborinske odvodnje na Zelenki

Završeni su radovi na oborinskoj kanalizaciji na području Zelenke čijom su realizacijom većim dijelom riješeni dugogodišnji problemi velikog broja stanovnika zapadnog dijela grada (novi sustav prolazi kroz Zagrebačku, Splitsku i Slavonsku ulicu, Put Požara, preko Jadranske magistrale, Ulice Dmine Papalića do Potoka, odnosno Ilirske ulice). Riječ je o vrlo složenom projektu vrijednom 3,2 milijuna kuna koji je započet još 2011. godine, za vrijeme bivše gradske uprave, kada su izabrani projektanti, izvođač, podizvođači i nadzor, a 2013. pokrenuti su postupci za izdavanje upravne dokumentacije.

Kako se za vrijeme velikih oborina pokazalo da sustav na zapadnom dijelu grada nije dovoljno učinkovit, donesena je odluka da ga treba dopuniti kolektorima i u drugim ulicama tog dijela grada. S ciljem cjelovitog rješavanja problema, a na zadovoljstvo svih stanovnika Zelenke, Grad Makarska već je pokrenuo postupak javne nabave kako bi se što prije počelo sa realizacijom izgradnje kolektora, tj. radova na oborinskoj odvodnji u Ulici sv. Florijana, Šibenskoj i Hvarskoj ulici.

Paralelno s radovima na oborinskoj kanalizaciji rekonstruirane su, preasfaltirane i sa nogostupima dograđene ulice Splitska, Zagrebačka i Slavonska, na što je utrošeno 2 milijuna kuna.

makarska logo