21°C weather icon

Izdavanje propusnica za građane koji nemaju mogućnosti prijaviti se na NIAS


IZDAVANJE E- PROPUSNICA (IZNIMKE)

odnosi se na građane koji nemaju mogućnosti prijaviti se na NIAS (e-Propusnice) jednim od sljedećih načina: eGrađanin, eBankarstvom (token/aplikacija) ili mBankarstvom većine banaka, T-com korisničkom računom (maxTV, e-mail), AAiEdu.hr (CarNetovim) računom, certifikatom HZZO-a, a temeljem izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH koja je stupila na snagu 1. travnja 2020.Poštovani građani,

sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta  i stalnog boravka u RH i Odluci o izmjenama i dopunama odluke o  zabrani napuštanja  mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dozvoljeno je kretanje isključivo uz e-propusnicu i to u iznimnim situacijama.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Grada Makarske e-propusnice za napuštanje područja Makarske mogu dobiti isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština ili drugog opravdanog hitnog razloga uz predočenje dokaza.

Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta radi obavljanja posla, izdaje, ovjerava i potpisuje poslodavac. Za okolnosti iz točke II.d (liječenje i hitna medicinska skrb), propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Od 1. travnja svi novi zahtjevi rješavaju se preko sustava e-građanin, a prilikom izrade zahtjeva u sustavu e-građanin važno je u napomeni objasniti razloge traženja zahtjeva te ne tražiti propusnicu na razdoblje dulje od dva tjedna jer će takav zahtjev biti odbijen.

U iznimnim situacijama Stožer civilne zaštite Grada Makarske će zahtjeve zaprimati i obrađivati putem novog web obrasca na internet stranici Grada Makarske te e-propusnice, ukoliko se radi o opravdanim razlozima, izdavati putem e-maila podnositelja koji je naveden u zahtjevu.

Sve informacije o e-propusnicama mogu se dobiti putem e-mail adrese gcom@makarska.hr

 

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE

Razlog

PITANJA (obavezno odgovoriti):

PRILOZI:

Izjava o davanju privole za korištenje osobnih podataka:

makarska logo