13°C weather icon

Izabrano vodstvo Savjeta mladih Grada Makarske: Predsjednica Glorija Matić, zamjenik Damir Puharić

02.06.2016.

Nakon što je 14. svibnja makarsko Gradsko vijeće izabralo sedam članova Savjeta mladih Grada Makarske na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici, na kojoj su nazoćili i zamjenici članova, Savjet mladih dobio je vodstvo.
Savjet mladih koji čine Luka Švragulja iz makarske Mladeži HDZ-a, Marijana Jović i Josip Mihaljević iz Građanske inicijative Ruke za bolju Makarsku, Damir Puharić i Adrian Mišić iz Gradske organizacije SDP-a Makarske, Glorija Matić iz Savjetovališta Lanterna, Marko Babić iz Vijeća učenika Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Makarska, tajnim glasovanjem za predsjednika su izabrali Gloriju Matić, a za zamjenika Damira Puharića, inače gradskog vijećnika.
Javnim glasovanjem članovi Savjeta mladih prihvatili su Prijedlog poslovnika o radu Savjeta mladih Grada Makarske. U provođenju procedure pomogla im je predstojnica Ureda gradonačelnika Lara Rakušić Ivanković.
- Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u konstituiranju. Ideja i planova imamo puno. Prioriteti su stvaranje boljeg života u Makarskoj, više kulturnih i zabavnih sadržaja za mlade – poručila je predsjednica Glorija Matić.
Sjednicu je do izbora predsjednice Matić vodila Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Makarske. Uz čestitke naglasila je – Vjerujem da će Savjet mladih opravdati svrhu i naša očekivanja.
- Makarska je dobila Savjet mladih, ravnopravnog partnera Gradskom vijeću. Duboko vjerujem da će svojim prijedlozima doprinijeti radu Gradskog vijeća, i da ćemo zajedno krojiti politiku grada. Želimo zajedno s vama život u Makarskoj činiti ljepšim, da naši mladi ostaju u gradu, a oni koji su otišli da se vrate – istaknuo je gradonačelnik Tonći Bilić, dodajući da im Gradska uprava stoji na raspolaganju za svaki savjet i pomoć.
Uspješan rad Savjetu mladih zaželio je i dogradonačelnik Miroslav Družianić naglasivši da se ovaj trenutak dugo čekao. Obećao je da će im Gradsko vijeće i Gradska uprava pomoći u nastojanjima da svojim djelovanjem Makarsku učine gradom još sretnijeg života.
J.M.
 

makarska logo