27°C weather icon

Iskolčen prijedlog trase istočnog dijela Zadarske ulice: Grad Makarska poziva vlasnike zemljišta da dostave primjedbe

06.12.2019.

Grad Makarska ušao je u novu fazu realizacije projekta rekonstrukcije i izgradnje Zadarske ulice: u ponedjeljak je iskolčen prijedlog trase u istočnom dijelu ulice, u dužini 650 metara, te Grad Makarska moli sve vlasnike zemljišta koje se nalazi u obuhvatu iskolčenja da se, ukoliko imaju bilo kakve primjedbe, jave u Ured Grada Makarske.

 

Zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ potvrdio je da je u tijeku izrada izvedbenog projekta ulice koji uključuje uređenje kolničkih traka, obostranog nogostupa, oborinske odvodnje, javne rasvjete i fekalne odvodnje te priprema natječajne dokumentacije za izvođenje radova. Dimenzije kolničke konstrukcije su 2x2,75 m, nogostupa 2x1,20 m, a ukupna širina ulice 7,90 metara.

 

-Održali smo dva radna sastanka s vlasnicima zemljišta u obuhvatu i načelno je usuglašena trasa, a iskolčenjem je dogovorena trasa prikazana i na terenu. Sada pozivamo vlasnike zemljišta da nam, ukoliko ih ima, dostave primjedbe. Sredstva su osigurana u proračunu, a nakon konačnog utvrđenja trase odradit će se sve radnje potrebne za otkup zemljišta koje donosi Gradsko vijeće, najavio je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ.

 

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije i izgradnje Zadarske ulice dio je cjelovitog rješavanja problema nepovezanosti zapadnog dijela grada s Jadranskom magistralom i centrom grada na kojem Grad Makarska intenzivno radi u posljednje dvije godine. Tako se osim na rekonstrukciji i izgradnji Zadarske ulice radi i na projektu proširenja Starog velikobrdskog puta, rekonstrukcije zapadnog ulaza u grad koje uključuje izmještanje Napoleonovog spomenika te novom križanju Istarske ulice, Zagrebačke ulice, Puta Požara s državnom cestom D-8.

U Zadarskoj ulici ove su godine završeni radovi na prvoj dionici od 300 metara u sklopu kojih je izgrađen kompletan kanalizacijski i oborinski sustav.

makarska logo