5°C weather icon

Interegionalni kup kuhara europskih regija od 12. do 14. veljače u Makarskoj: Predstavljanje programa u petak u prostorijama Kuharske akademije ŠKMER-a

07.02.2018.

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), u suradnji s Gradom Makarska, Turističkom zajednicom grada Makarske i hotelima Biokovo i Miramare, u petak 9. veljače u Splitu će predstaviti program ovogodišnjeg Interregionalnog kupa kuhara europskih regija – IKKER koji se od 12. do 14. veljače održava u hotelu Miramare u Makarskoj. Konferencija za novinare započet će u 12 sati u prostorijama Kuharske akademije ŠKMER-a u Splitu, Jobova 2 (Spinut).


Na 4. Interregionalnom kupu kuhara europskih regija – IKKER, najvajuju organizatori, na jednom mjestu okupit će se najbolje plasirani kuhari s međunarodnih natjecanja održanih u 2017. godini od kojih će jedan ponijeti titulu najboljeg interregionalnog kuhara 2018. godine.


Uz natjecanje, bit će organizirane i stručne edukacije te prezentacije autohtonih jela Makarske, Dalmacije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na ovaj način građanima Makarske i posjetiteljima približit se kultura, običaji i gastronomija zemalja sudionika i domaćina iz Sarajeva. Uz atraktivne edukacije za ugostitelje s područja Makarske, očekuje se i dolazak predstavnika struke i institucija, te sudjelovanje velikih imena kulinarstva, najavjuju iz ŠKMER-a.
 

makarska logo