12°C weather icon

Indijski veleposlanik Sandeep Kumar drugi put posjetio Makarsku

24.06.2017.

Veleposlanik Republike Indije u RH, nj.e. Sandeep Kumar proteklih je dana boravio u Makarskoj, a svoj posjet iskoristio je i za upoznavanje sa predstavnicima nove gradske vlasti te razgovore o mogućoj suradnji. Uz gradonačelnika Juru Brkana, sastanku u gradskoj vijećnici nazočili su i zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić te direktor Turističke zajednice Grada Makarske Tonći Lalić.
Indijski veleposlanik, koji je prve službene kontakte s Gradom Makarska uspostavio u kolovozu prošle godine, ovom je prigodom čestitao novizabranom makarskom gradonačelniku Juri Brkanu te mu, kao i njegovim zamjenicima, zaželio puno uspjeha u radu.
Prva konkretna suradnja između Grada Makarske i indijskog veleposlanstva realizirana je 21. lipnja ove godine kroz organiziranje Međunarodnog dana joge u Makarskoj, a veleposlanik Indije naglasio je kako je njegova želja da se ista nastavi i na kulturnom, gospodarskom i turističkom planu.
Budući da je među ostalim spomenuo i predstavljanje svoje zemlje kroz projekciju filmova kojima bi se indijska kultura približila makarskoj publici, gradonačelnik Jure Brkan predložio je povezivanje s organizatorima Međunarodnog festivala dokumentarnog filma DokuMa koji se već četvrtu godinu zaredom, u suradnji s zemljama partnerima, održava početkom lipnja.
Na sastanku je dogovoreno kako će stručne službe Grada Makarske i indijskog veleposlanstva već tijekom ljeta obaviti sve potrebne predradnje kako bi se suradnja na ovom polju realizirala već u rujnu ove godine.
Nakon razmjene poklona, gradonačelnik Jure Brkan zahvalio je veleposlaniku na posjetu i interesu za suradnju naglasivši kako je Grad Makarska otvoren i spreman za zajedničku realizaciju svih prijedloga koji će unaprijediti turističku ponudu grada.
 

makarska logo