16°C weather icon

Imate ideju? Zelena akcija i BankWatch raspisali natječaj!

10.09.2012.

11.9.2012.

"Zelena akcija" i "BankWatch" dodjeljuju dvije nagrade od 1.500 Eura za najkvalitetnije ideje koje doprinose održivom razvoju vaše zajednice. Rok prijave je 30. rujna 2012.

Imate dobru ideju ali nemate financijska sredstva?

- projekti biciklističkih staza
- odvojeno prikupljanje otpada
- solarni paneli na školi

Sve su to projekti koje EU financija iz svog budgeta, a mi želimo pomoći da se vaša ideja realizira.

"Zelena akcija" i "BankWatch" dodjeljuju 2 nagrade od 1.500 Eura za najkvalitetnije ideje koje doprinose održivom razvoju vaše zajednice.

Predložite projekt ili aktivnosti koje bi prema vašem mišljenju trebale biti financirane iz Europskih fondova. Od vas se ne očekuje potpuno elaborirani i raspisani projekt već samo kratki opis predložene ideje. Autori dvije ideje dobiti će nagradu koja smije biti iskorištena za podršku lokalnih razvojnih inicijativa i/ili daljnju razradu i promociju predložene ideje.

Predloženi projekti i aktivnosti moraju zadovoljavati sljedeće kriterije:

- Kriterij javnog dobra (ne smije donositi dobit pojedincu/ima)
- Kriterij održivoj razvoja lokalnih zajednica i rješavanje problema na lokalnoj razini
- Kriterij okolišne održivosti (nije štetan za okoliš)
- Kriterij realnih rezultata (projekt donosi vidljive rezultate)

Ostali kriteriji

- projektne ideje neka se baziraju na temama: čiste energije, održivog ruralnog i urbanog razvoja, održivog prometa, lokalnih razvojnih inicijativa, zelene infrastrukture i zaštite krajobraza.
- Aktivnosti poput treninga, seminara, edukacije i istraživanja mogu biti financirane samo ako su povezane sa aktivnostima koje mogu prikazati stvarne rezultate na terenu.

Prihvatljivi prijavitelji: Nevladine organizacije i neformalne inicijative

Ocjenjivanje i odabir najboljih projektnih ideja: Sve projekte će pregledati stručni žiri čije je područje rada blisko uvjetima i kriterijima ovog natječaja.

Nagrada: U Hrvatskoj će se dodijeliti 2 nagrade, dok će se u još 8 zemalja EU gdje se provodi ovaj natječaj dodijeliti dodatnih 8 do 24 nagrade. Jedna organizacija može prijaviti više projekata, međutim, samo jedan projekt može biti nagrađen.

INFORMACIJE
makarska logo