24°C weather icon

Igrokazi "Bjelobradi nosi darove" i "Neobični Djed Božićnjak"

15.01.2009.

16.1.09.IGROKAZI "Bjelobradi nosi darove" i "Neobični Djed Božićnjak" –
organizator Savjetovalište „Lanterna“.

 
Dječja skupina Savjetovališta "Lanterna" po drugi je put obradovala makarske mališane. Igrokazi "Bjelobradi nosi darove" i "Neobični Djed Božićnjak" izvedeni su ovaj put u dječjem vrtiću "Zvončica".
Iako su Božićni i novogodišnji blagdani već završili, djeca su bila radosna da još jednom mogu čuti i vidjeti interesantnu priču o svom dragom liku Djedu Božićnjaku. S druge strane je i djeci, sudionicima predstave, pružena još jedna prilika da pokažu sve ono što su zajedno sa svojom voditeljicom nastavnicom Itom Vuković postigli tijekom mjesec dana radionica.
Igrokazi su nastali na radionicama u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. Spomenute radionice, čiji je cilj omogućiti djeci dodatne afirmativne načine kreativnog izražavanja i postizanje zadovoljstava u zajedničkom druženju i stvaranju predstave, su dio projekta „Izaberi nešto za sebe!“, koji već petu godinu podržava Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Grad Makarska.
Izvedeni igrokazi su dvije božićne priče u trajanju od pola sata koje su djeca iz vrtića s odobravanjem prihvatila. Razdragani mališani su uživali u predstavi čija poruka o prijateljstvu i pomoći drugima u nevolji nije ostala nezapažena.
Predstavu su odigrala djeca Osnovne škole Stjepana Ivičevića: Leona Kelvišer, Anamarija Boras, Anđela Vranješ, Ivana Štrljić, Perina Žanetić, Matea Meštrović, Ivana Godinović i Ivana Bošković.

 


Piše: Ivona Vučić

makarska logo