5°C weather icon

Humanitarna akcija „Pjesmom za Život“ – Pomoć za malu Lanu i obitelj Penović

02.11.2010.

3.11.2010.


U petak, 5. studenog 2010., u hotelu Dalmacija s početkom u 19,30 sati održat će se donatorska večera za pomoć maloj Lani Penović.
Naime, mala Lana rodila se kao peto dijete u obitelji Daliborke i Grge Penovića. Zbog komplikacija nastalih tijekom poroda, majka i dijete su jedva preživjeli.
Danas, godinu i po nakon poroda, majka se oporavila, ali ne i mala Lana. Zbog gubitka kisika pri porodu došlo je do teškog oštećenja mozga, a time i drugih vitalnih organa te danas živi isključivo uz pomoć aparata i medicinskog osoblja. Mala je Lana je više od pola svog života provela u bolnici. O obitelji skrbi otac iako je i sam teško bolestan (boluje od teško izlječive bolesti penfingusa). Ostalo četvero djece pohađa školu.
Prijatelji i radne kolege, uvidjevši potrebu, pokrenuli su veliki humanitarni projekt Pjesmom za život kako bi pomogli u prikupljanju sredstava za daljnje liječenje male Lane i pomogli obitelji Penović.
U zabavnom programu na donatorskoj večeri nastupit će: Marko Perković-Thompson, Mate Bulić, Dražen Zečić, Ivan Mikulić, Marina Tomašević, Lily, Band Gabrijel, Slaven Knezović, KUD-ovi iz Ljubuškog i dr.
Na donatorskoj večeri sudjelovat će i nekoliko djece iz OŠ oca Petra Perice koja će prodavati radove iz njihove školske radionice jer su u toj školi tri djevojčice iz obitelji Penović.
Isto tako bit će lutrija koja ima nagradni fond dobitaka u vrijednosti više od 25 tisuća kuna. Pored lutrije tu je i prodajna izložba slika u donacijske svrhe naših lokalnih slikara.
Organizatori Društvo 'Prijatelji vodopada Kravice' Ljubuški i ZŽ HDZ 'Katarina Zrinski' Makarska zahvaljuju svima u ime obitelji Penović i pozivaju ljude dobre volje na donatorsku večeru u što većemu broju.

Za pomoć obitelji Penović otvoren je uplatni račun:

UPLATE IZ HRVATSKE
kunski račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, R.Hrvatska,
korisnik računa: otac Grgo Penović-Lana
broj 2390001-3209460789

 

makarska logo