20°C weather icon

Hrvatski boksački savez i BK Predator organiziraju školu boksa: 17. travnja u Makarsku stižu boksačke zvijezde Mavrović i Preskar

15.04.2019.

Hrvatski boksački savez u svrhu promocije boksa i edukacije djece i mladih pokrenuo je projekt „Škola boksa“ koji je od rujna 2018. posjetio 13 gradova i mjesta u kojima je u projektnim aktivnostima sudjelovalo oko 2500 djece osnovnih i srednjih škola.

U Školu boksa imat će se priliku uključiti i Makarani. Prezentacija je u Gradskoj sportskoj dvorani i to u srijedu 17. travnja u 12.30 sati.  Prezentacija traje jedan školski sat, a održavaju ju je predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza Željko Mavrović i Mario Preskar u suradnji sa lokalnim klubom BK “Predator” iz Makarske.

- Radi se o projektu koji je usmjeren prema djeci, mladima i trenerima a cilj mu je utjecati na povećanje interesa za bavljenje sportom kao i posljedično uključivanje u aktivno treniranje u klubovima u lokalnoj zajednici. Kroz prezentaciju boksa i njegovih specifičnosti u školskom okruženju, nudimo djeci i mladima aktivni način provođenja slobodnog vremena, uz razvijanje tijela i duha. Jedan od dugoročnih ciljeva je i povećanje tjelesne aktivnosti, unapređenje zdravstvenog i psihofizičkog stanja, te pozitivan učinak na emotivnu stabilnost, samopouzdanje i socijalne vještine kod djece i mladih. Izvoditelji projekta su naši proslavljeni boksači Željko Mavrović i Mario Preskar. Inače, ova hvalevrijedna akcija usmjerena na djecu i mlade odvija se pod pokroviteljstvom državne tajnice za sport Janice Kostelić, ističe Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

J.M.

makarska logo