12°C weather icon

Hrvatska novinska fotografija izložena u Makarskoj

18.06.2008.

19.6.08.

 

OTVORENA IZLOŽBA „HRVATSKA NOVINSKA FOTOGRAFIJA“      

 

U Gradskom muzeju Makarska u srijedu je otvorena izložba «Hrvatska novinska fotografija 2007.». Izložbu, koju predstvaljaju novinske fotografije objavljivane tijekom 2007. organizira Zbor hrvatskih fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva, s tim da domaćini u makarskom izdanju izložbe fotoklub «Osejava» i Gradski muzej Makarska.


 

 

U ime organizatora, ponosan što je Makarska prvi od dvadeset hrvatskih gradova u kojima će fotografije biti izložene, izložbu je predstavio makarski fotoreporter Krešimire Žanetić. U ime pokrovitelja, Grada Makarske, izložbu je otvorio Željko Kovačić, član Gradskog poglavarstva Grada Makarske, naglasivši pritom sve veću važnost koju kvalitetna fotografija i istinski ljubitelji u fotografiranje imaju u današnjem društvu. Kovačić je istaknuo kako je posebno ponosan što makarsko foto reporterstvo nije nestalo smrću fotografa Nikše Antoninija, te pritom pohvalio trud i veliki uspjeh današnje generacije makarskih fotografa, te pozvao na organizaciju slične izložbe na razini Makarske. Nakon 1. srpnja, svoje izdanje doživjet će u Splitu.

 

 

 


Nagrada Nikša Antonini, za fotografiju godine, pripala je Robertu Aniću (24 sata). Autor najbolje sportske fotografije je Igor Kralj (24 sata), dok je nagrada Ivan Fabijan za fotografije s područja umjetnosti i kulture dodijeljena Luki Maroti. Nagradu Pavao Cajzek, za sveukupno najbolja ostvarenja u protekloj godini pripala je Vjeki Skledaru iz Cropix-a.

makarska logo