15°C weather icon

Hoteli Makarska predstavili se u Oslu

19.01.2010.

20.01.10.

Piše: Janja Glučina


I prošli tjedan održana su dva važna turistička sajma u Europi. Dok na sajmu u Beču makarsku turističku ponudu nije nitko odavde prezentirao, s turističkog sajma u Oslu vratili su se predstavnici Hotela Makarska, a iz Turističke zajednice vele kako se pripremaju za odlazak na turistički sajam u Dresdenu.
Unatoč odličnoj austrijsko-hrvatskoj turističkoj suradnji i zainteresiranosti turista iz Austrije za odmor u Dalmaciji nitko iz Makarske nije sudjelovao na prezentaciji turističke ponude u Beču. Zanimljivijim su ocijenili neke druge destinacije što ne znači, rekli su nam, da neće ponudu prezentirati i na austrijskom tržištu.
Dobre vijesti pak stižu iz Osla.
-Odlučili smo se za ovaj sajam jer s obzirom na dosadašnju tradiciju računamo na skandinavske goste u predsezoni i nakon nje. Za četiri dana koliko je sajam trajao upriličeni su poslovni kontakti i rad poslovnih partnera, a druga dva dana održana je prezentacija za građane. Što se tiče općih dojmova mogu reći da se osjeti recesija već i po broju izlagača. No sve u svemu imamo razloga biti zadovoljni s obzirom na najave već sada za predsezonu - kazao nam je po povratku iz Osla Nikola Barišić, referent za marketing i prodaju u Hotelima Makarska d.d. koji je s kolegicom Marijom Vukadin bio na sajmu ispred Hotela Makarska.
- Nitko od nas nije išao na sajam u Austriju, ali Turistička zajednica Grada Makarske koncem siječnja sudjeluje na turističkom sajmu u Dresdenu - najavljuje Davor Glavina, direktor Ureda TZ Grada Makarske.
makarska logo