15°C weather icon

HOLCIM: Natječaj za sponzorstva 2012.

11.03.2012.

Može li nam volontiranje pomoći? I kako?

Kriza nam je osim ružnoga pokazala i neke dobre strane. Povezala je ljude. Bez ljudske solidarnosti mnogi ne bi uspjeli prebroditi krizu. Uvijek iznova pokazuje se da kad je najteže humanost nevjerojatno ojača.

Kako pretvoriti ovu činjenicu u našu odliku – da činimo dobro uvijek i neovisno o vanjskim utjecajima, jer time postajemo jednostavno – bolji? Kako može tvrtka pomoći svojim zaposlenicima da prepoznaju koristi volontiranja za sebe osobno, ali i za tvrtku i okruženje? Na koji način i koje vještine, znanja ili resurse zaposlenici iz korporativnog sektora mogu ponuditi onima koji ih nemaju (organizacijama civilnog društva), a čije djelovanje je jednako potrebno za razvoj zajednice u kojoj svi živimo. Na koji način se procesi učenja i razvoja na osobnoj razini i razini zajednice mogu podržati?

Zato se obraćamo poglavito udrugama koje trebaju biti zastupnici civilnog društva – pomozite nam u stvaranju okruženja u kojem „biti dobar“ prestaje biti fraza i postaje cilj, u kojem nismo objekt već subjekt, u kojem smo svi prihvaćeni jer smo svi vrijedni, i u kojem ne pratimo promjene, već ih stvaramo.

Predložite nam projekte kojim ćemo promovirati korporativno volontiranje i poticati volontiranje zaposlenika kao vrijedan doprinos razvoja našeg društva skrojenog prema istinskim potrebama svih dionika. Što je potrebno za motivaciju zaposlenika na volonterski angažman, ali i što se može učiniti da okruženje prihvati volontiranje kao oblik sustavne izgradnje održivog društva. Otvoreni smo i spremni poduprijeti inovativne i razvojne prijedloge koji mogu sadržavati različite aktivnosti kojima se može postići rezultat (motivacijske radionice, osmišljavanje tipskih konkretnih volonterskih aktivnosti, mentorstvo i vođenje,...)

Tražimo aktivnosti i projekte koje predstavljaju odmak od postojećih društvenih odnosa, koje je moguće jednostavno multiplicirati i koje je moguće univerzalno primijeniti neovisno o potrebi, potrebitima ili lokaciji. Iskoristite vještine, kompetencije i znanje zaposlenika u korporativnom sektoru!

Prepoznajete svoje projekte? Prijavite ih na Holcimov natječaj! Krenite zajedno s nama putem stvaranja okruženja u kojem se naša vrijednost ogleda u napretku naše zajednice i najranjivijih među nama.

Gradimo ZAJEDNO temelje za buduće generacije.

OVDJE možete preuzeti obrazac za prijavu.
makarska logo