6°C weather icon

Gradska glazba Makarska

Gradska glazba Makarska

Gradska glazba Makarska

Gradska glazba Makarska je udruga osnovana prije 190 godina i kao takvaje najstarija postojeća kulturna ustanova na području Makarske rivijere, te jedna od najstarijih glazbi u Dalmaciji, pa čak i u Republici Hrvatskoj.

Počevši kao javna muzikalna družina 1826. godine pa sve do današnjeg sastava, makarska glazba je bila i ostala sastajalište jednog dijela mladih, društveno aktivnih snaga. Kroz sve to vrijeme Glazbu su vodila 24 kapelnika, kojima bez sumnje treba zahvaliti što je ova udruga u svakoj prilici bila na vrhu kulturno – umjetničke ponude grada, da bi se u novijoj povijesti čak svrstala i u sami vrh hrvatskog glazbenog amaterizma. Dokaz za to su brojna priznanja i pohvale, te visoki plasmani na smotrama puhačkih orkestara. Gradska glazba Makarska stalni je gost na svim važnijim gradskim manifestacijama, te svojim nastupima obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada.

 Gradska glazba Makarska djeluje kao javna kulturna udruga u oblasti amaterizma i stručne glazbeno – scenske djelatnosti. Kroz redove Gradske glazbe prošle su generacije mladih ljudi koji su svoj prvi kontakt s glazbom doživjeli upravo u ovom društvu, pa je i to jedan od razloga što je Gradska glazba dobitnik nagrade grada u oblasti kulture i umjetnosti, te dobitnik Povelje Republike Hrvatske 2007 g.

   Prije 3 godine, u sklopu Gradske glazbe je osnovana i sekcija Big Band Makarska, koja se usmjerila na zabavnu, jazz, te ostale popularne imodernije vrste glazbe, te je već na samom početku prepoznat kao izvrsna dopuna puhačkom orkestru.

Predsjednik Gradske glazbe je Vedran Buble, a stručni voditelj Božo Škarica.

 

GRADSKA GLAZBA MAKARSKA

Trg Tina Ujevića 1
21300 Makarska

 

Kontakt:

Vedran Buble, predsjednik
+385981732806
Facebook: www.facebook.com/glazbaMakarska/

 

Božo Škarica, stručni voditelj
+385997787420
Facebook: www.facebook.com/BigBandMakarska/

makarska logo