29°C weather icon

Gradska glazba Makarska

Gradska glazba Makarska

Gradska glazba Makarska

Gradska glazba Makarska je udruga osnovana prije 190 godina i kao takva  je najstarija postojeća kulturna ustanova na području Makarske rivijere, te jedna od najstarijih glazbi u Dalmaciji, pa čak i u Republici Hrvatskoj.

  Počevši kao javna muzikalna družina 1826. godine pa sve do današnjeg sastava, makarska glazba je bila i ostala sastajalište jednog dijela mladih, društveno aktivnih snaga. Kroz sve to vrijeme Glazbu su vodila 24 kapelnika, kojima bez sumnje treba zahvaliti što je ova udruga u svakoj prilici bila na vrhu kulturno – umjetničke ponude grada, da bi se u novijoj povijesti čak svrstala i u sami vrh hrvatskog glazbenog amaterizma. Dokaz za to su brojna priznanja i pohvale, te visoki plasmani na smotrama puhačkih orkestara. Gradska glazba Makarska stalni je gost na svim važnijim gradskim manifestacijama, te svojim nastupima obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada.

   Gradska glazba Makarska djeluje kao javna kulturna udruga u oblasti amaterizma i stručne glazbeno – scenske djelatnosti. Kroz redove Gradske glazbe prošle su generacije mladih ljudi koji su svoj prvi kontakt s glazbom doživjeli upravo u ovom društvu, pa je i to jedan od razloga što je Gradska glazba dobitnik nagrade grada u oblasti kulture i umjetnosti, te dobitnik Povelje Republike Hrvatske 2007 g.

   Prije 3 godine, u sklopu Gradske glazbe je osnovana i sekcija Big Band Makarska, koja se usmjerila na zabavnu, jazz, te ostale popularne i  modernije vrste glazbe, te je već na samom početku prepoznat kao izvrsna dopuna puhačkom orkestru.

Predsjednik Gradske glazbe je Vedran Buble, a stručni voditelj Božo Škarica.

 

GRADSKA GLAZBA MAKARSKA

Trg Tina Ujevića 1

21300 Makarska

        

Kontakt:

Vedran Buble, predsjednik    

 +385981732806 

Facebook: www.facebook.com/glazbaMakarska/

                                                              

 Božo Škarica, stručni voditelj

 +385997787420

 Facebook: www.facebook.com/BigBandMakarska/

 

makarska logo