12°C weather icon

Gradska glazba Makarska nastupila na ''Prvom međunarodnom festivalu duhačkih orekstara'' u Budvi

04.06.2018.

Gradska glazba Makarska nastupila je prošlog tjedna na ''Prvom međunarodnom festivalu duhačkih orkestara'' koji se 1. od 3 lipnja održao u Budvi. Makarski glazbari su u Budvi, inače gradu prijatelju Grada Makarske, nastupili po prvi put i to na poziv tamošnje Gradske muzike: u petak su na glavnom trgu imali samostalan koncert, a u subotu su nastupili u sklopu programa u kojem su sudjelovali i Gradska glazba Omiš, Gradski orkestar Stolac, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Mjesna muzika Đenović, Gradska muzika Tivat i Gradska muzika Budva, domaćini i suorganizatori.

-Festival je bio odličan i po kvaliteti sudionika i po organizaciji. U Budvi smo nastupili po prvi put i moram priznat da smo oduševljeni u svakom pogledu. Posebno impresivno je bilo u subotu navečer kada je organiziran svečani defile svih glazbi i orkestara nakon kojeg je uslijedio koncert, rekao nam je Božo Škarica, stručni voditelj. Uz članove glazbe, u Budvi su boravili i predstavnici Upravnog odbora Gradske glazbe koji su ovom prigodom predsjedniku Općine Draganu Krapoviću uručili poklon makarskog gradonačelnika Jure Brkana.

Marko Marković, predstavnik Gradske muzike Budva ovom je prigodom za tamošnje medije izjavio kako se zahvaljuje Turističkoj organizaciji Opštine Budva i svim orkestrima koji su boravili u Budvi kao njihovi gosti te za sljedeću godinu obećao još potpuniji i bogatiji program. Trodnevni program završio je u nedjelju navečer koncertom benda Goldtimers iz Budve te regionalne pop zvijezde Vlade Georgijeva.

 

 

makarska logo