20°C weather icon

Gradska galerija Antun Gojak: Jubilarna 15. Likovna kolonija od 23. do 25. studenog u Makarskoj

22.11.2018.

U organizaciji Gradske galerije Antun Gojak od 23.do 25.studenog u Makarskoj će se održati  jubilarna 15. Likovna kolonija koja će okupiti 15-ak umjetnika-slikara iz Hrvatske i BiH. Ove godine, sudionici će po prvi put slikati i izvan galerije, a povodom velike kulturne obljetnice bit će održana  izložba '’15 godina Likovne kolonije Makarska''.

 

-U radnom dijelu, koji će obuhvatit subotu i nedjelju, kao i svake godine, nastat će vrijedna likovna dijela u kojima će se moći prepoznati ljepote našeg grada. Novost je da će ove godine  sudionici Likovne kolonije Makarska po prvi put slikati izvan Galerije Gojak i to u Puharićima gdje će u Spomen-domu “Marin Puharić” slikare ugostiti Udruga “Porići 1680”, najavio je ravnatelj Josip Karamatić, dodavši kako će kolonija završiti u slavljeničkom ozračju.

 

-Po završetku drugog radnog dana, u nedjelju 25.studenoga, s početkom u 20 sati, u izložbenom prostoru Galerije Gojak otvorit će se izložba "15 godina Likovne kolonije Makarska". Na ovaj će način značajna kulturna obljetnica, ne samo Galerije Gojak, nego i grada Makarske, biti oplemenjena vrijednom izložbom umjetničkih djela koja su nastala na likovnim kolonijama od prvog saziva 2004. godine do danas, rekao je Karamatić naglasivši da je kroz petnaest saziva makarske Likovne kolonije prošlo više od  60 umjetnika, a za galerijski fundus izabrano više od 140 slika i skulptura.

 

Održavanje Likovne kolonije Makarska 2018.omogućili su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske i Ministarstvo kulture RH.

makarska logo