23°C weather icon

Gradonačelnikova 9. konferencija za novinare

02.12.2010.

3.12.2010.

Danas, 3. prosinca 2010. godine s početkom u 9,00 sati gradonačelnik Marko Ožić Bebek održao je svoju 9. konferenciju za novinare kojoj su nazočili zamjenici gradonačelnika Ivan Ivanda i Ante Novak te pročelnici gradskih odjela.
SAJAM BOŽIĆNI GRAD
Osim objave akata koji se predlažu Gradskom vijeću te akata gradonačelnika, medijima je objavljen i službeni program sajma Božićni grad.
Svečano otvaranje sajma održat će se u ponedjeljak 6. prosinca na blagdan Svetoga Nikole. Na otvaranju će sudjelovati zbor Osnovne škole Stjepana Ivičevića, djeca iz župe Svetoga Marka te Artemija Stanić i bend.
Sa svojom raznovrsnom ponudom na sajmu nastupit će 20-ak izlagača među kojima su i gradske udruge i ustanove.
Sajam će vizualno, programski i sadržajno biti vrlo atraktivan. Najmlađi će u radionici Djeda Božićnjaka osim raznovrsne ponude moći zamatati poklone i družiti se s animatorima, postavljenje su velike Jaslice, tu je i veliki Snješko Bijelić od 2 metra, saonice sa sobovima, a čitav vizualni dojam upotpunit će crveni tepih od bine do crkve.
Za vrijeme sajma na bini će se izmjenjivati razni izvođači, od gradskih zborova, klapa, škola, vrtića, folklora do raznih bendova. Četvrtkom su karaoke za djecu, a tu je i izbor za najljepše uređen izlog u gradu.
Kao i dosadašnjih godina, tu je i prigodni božićni vlakić koji će svakodnevno kružiti gradom, zaustavljati se na najfrekventnijim mjestima u gradu i tako uveseljavati najmlađe.
Sve ovo nezamislivo je bez Djeda Božićnjaka koji će se družiti i fotografirati s djecom, a mi smo se pobrinuli da njegova vreća čitavo ovo vrijeme bude puna.


OTVARANJE NIZA VELEUČILIŠTA
Gradonačelnik je također najavio i buduće aktivnosti vezane za projekte otvaranja niza „veleučilišta“ u Makarskoj.
Stručni studij za izobrazbu trenera
Već je poznato kako su pretprijave za trogodišnji stručni studij za izobrazbu trenera pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu u tijeku te je Gradska uprava pokrenula promidžbenu kampanju, a odmah nakon Nove Godine kreće se s najvažnijim promidžbenim aktivnostima vezanima za ovaj projekt.
Studij fizioterapije
Na posljednjoj konferenciji za novinare najavljena je inicijativa Grada Makarske za otvaranjem dislociranog studija fizioterapije pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, za što smo dobili potvrdan odgovor, te već 13. prosinca delegacija Veleučilišta, na čelu s dekanom Mladenom Havelkom, dolazi u Makarsku kako bi se razradili detalji daljnje suradnje.
Studij gastronomije i restoraterstva
Grad Makarska uputio je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki (Opatiji) zamolbu za suradnju. U planu nam je otvaranje dislociranog studija gastronomije i restoraterstva obzirom da je Makarska prvenstveno grad koji živi od i za turizam. Otvaranjem ovih studija upotpunili bismo viziju otvorene urbane cjeline koja ima visokoškolsku ustanovu te u tom važnom području postali grad mladih, prvenstveno onih koje zanima školovanje u takvoj akademskoj jedinici.
Otvaranje ovog studija postalo je u našoj regiji nužnost obzirom na trajni nedostatak adekvatnog stručnog kadra u oblasti ugostiteljstva i gastronomije. U projekt je od samog početka uključen i naš sugrađanin Veljko Barbieri.

DOČEK NOVE GODINE
Za doček Nove Godine Grad Makarska predstavlja veliki party na otvorenom pod nazivom «Od longplejke do usb-a - 2011. te zove».
Puštant će se domaći i strani hitovi kroz razdoblja 70., 80.,90. ... pa sve do novijih glazbenih izričaja i pravaca.
Za dobru zabavu na otvorenom uz disco light show pobrinut će se domaće DJ snage.
Vjerujemo da će ovaj koncept privući na Kačićev trg sve generacije željne odlične zabave do ranih jutarnjih sati.
Važno je napomenuti – ulaz slobodan, hrana, piće i dobra zabava na otvorenom.Akti koje predlaže Gradskom vijeću:
1. Zaključak o utvrđivanju Prijedloga o dopuni Rješenja o određivanju naziva ulica i trgova u Gradu Makarskoj (25. studenoga 2010)
2. Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o I. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Makarske za 2010. godinu; (30. studenoga 2010.)
3. Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni Odluke o izradu Urbanističkog plana uređenja naselja „Veliko Brdo 2“ u Makarskoj (30. studenoga 2010.)
4. Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu Gradske uprave Grada Makarske (30. studenoga 2010.)


Akti gradonačelnika:
1. Zaključak o prihvaćanju ponude za kupnju dijela čest.zem. 266/7 k.o. Makarska Makar (parking restorana Riva) (12. listopada 2010)
2. Rješenje o imenovanju Povjerenstva za ocjenu prijava za Javni poziv za predlaganje pojedinačnih programa udruga građana za financiranje iz Proračuna Grada Makarske za 2010. godinu (5. studenog 2010.)
3. Izjava o viziji Grada Makarske (9. studenog 2010.)
4. Izjava o misiji Grada Makarske (9. studenog 2010.)
5. Zaključak o prodaji stana u zgradi na Bilajama (19. studenog 2010.)
6. Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja „Požare“ Makarska; (26. studenoga 2010.)
7. Zaključak o objavi javne rasprave o utvrđenom prijedlogu Urbanističkog plana uređenja naselja „Požare“ Makarska; (26. studenoga 2010.)makarska logo