14°C weather icon

Gradonačelnik Tonći Bilić okupio sve makarske arhitekte na temu izmjena Prostornog plana

27.11.2014.

Gradonačelnik Tonći Bilić danas je na sastanku u zgradi Grada, na temu izmjena i dopuna Prostornog plana grada Makarske, po prvi put na jednom mjestu okupio sve vlasnike ureda ovlaštenih arhitekata ili tvrtki koje se bave projektiranjem s područja grada. Prvom radnom sastanku odazvali su se Branimir Bagarić, Ivan Baletić, Mladenka Lalić, Vlado Lukač, Leon Lulić, Sanda Lukić Lončar, Ivan Lukić, Miljenko Franić, Goran Juričić, Silvana Marinović, Ivo Marinović i Ljubo Urlić.

- Grad Makarska je u fazi priprema novih izmjena Prostornog plana grada Makarske, a ova gradska vlast želi da smjernice dobijemo upravo od vas, predstavnika struke. Mi smo ostali pri istim stajalištima na kojima smo bili u predizbornoj kampanji. Želimo sačuvati neiskorišteni prostor, zaustaviti stambenu izgradnju, a omogućiti izgradnju hotela i vila s bazenom jer se Makarska u tom smjeru treba razvijati- poručio je okupljenim arhitektima gradonačelnik Tonći Bilić.
U konstruktivnoj uvodnoj raspravi predstavnici struke pozdravili su gradonačelnikovu inicijativu te podijelili svoje osobne stavove vezane za analizu postojećeg stanja i budući pravac razvoja grada složivši se da se Makarska, koja je devastirana stambenom izgradnjom, mora okrenuti izgradnji manjih obiteljskih hotela i vila s bazenom uz obvezu brže izgradnje potrebne infrastrukture.

Na prvom radnom sastanku dogovoren je i sljedeći susret na kojem bi predstavnici struke, uz nazočnost predstavnika izrađivača plana, trebali iznijeti konkretne prijedloge vezane za predstojeće izmjene i dopune Prostornog plana.

 
 
 
 
 

 

makarska logo