15°C weather icon

Gradonačelnik Tonći Bilić na okruglom stolu u Zagrebu govorio o inicijativi za vraćanje međunarodnih susreta novinara u Makarsku

08.12.2014.

Gradonačelnik Tonći Bilić sudjelovao je na dvodnevnom obilježavanju 50. obljetnice od osnivanja udruženja turističkih novinara Hrvatske koje je 1. i 2. prosinca održano u Novinarskom domu u Zagrebu. Organizatori su FIJET Hrvatska i Zbor turističkih novinara HND-a, a gradonačelnik Makarske pozvan je kao uvodničar nakon što je na zajedničkom sastanku održanom u kolovozu ove godine u Makarskoj dogovoreno pokretanje inicijative za vraćanje međunarodnih Majskih susreta turističkih novinara koji su prvi put održani prije 50 godina na Makarskoj rivijeri.
Prvog dana održan je okrugli stol 'Nestaje li turističko novinarstvo' koji je moderirala Tina Eterović Čubrilo. Gradonačelnik Makarske govorio je kao uvodničar na temu 'Zašto smo pokrenuli inicijativu za povratak međunarodnih susreta turističkih novinara' koji su se od 1963. do 1990. održavali na području bivše općine Makarska. Na okruglom stolu sudjelovali su i Dražen Klarić (Zašto nema specijalističkog novinarstva), Ante Gavranović (Počeci stvaranja specijalističkog novinarstva), Mario Plenković ( Novi trendovi u medijskom praćenju turizma), Iva Biondić ( Kako odgajamo nove naraštaje turističkih novinara), dr. Nikola Čelić ( Transformacija turističko – putničkog izvještavanja nekad i danas, s naglaskom na nove internetske medije – posebno na blogosferi). Drugog dana dodijeljene su nagrade za najbolje putopisce.
 

makarska logo