3°C weather icon

Gradonačelnik s novinarima: Izdana lokacijska dozvola za kuću udruge Sunce

25.04.2014.

Gradonačelnik Tonći Bilić u četvrtak je na konferenciji za novinare javno prezentirao lokacijsku dozvolu za izgradnju Kuće Sunca, na koju su štićenici čekali godinama. Podsjetio je da je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole podnesen tek dolaskom nove garniture na čelu s SDP-om, u srpnju prošle godine. - Ponosan sam što vam kao gradonačelnik mogu danas prezentirati lokacijsku dozvolu za izgradnju Kuće Sunca na Požarima. Ovo je prvi put da se projekt Udruge Sunce pokrenuo s mrtve točke jer do sada se, unatoč tome što je zemljište kupljeno još 2005., samo govorilo da se gradnja takvog centra podržava, ali se ništa nije poduzimalo. Također bih podsjetio da smo proceduru pokrenuli odmah nakon dolaska na vlast kada smo utvrdili da naši prethodnici nisu niti podnijeli zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. Osnovan je i Odbor za izgradnju Kuće Sunca te čiji je zadatak stručno i profesionalno pomoći u postupku realizacije projekta, izjavio je gradonačelnik  Bilić dodavši kako Grad Makarska već obavlja razgovore oko iznalaženja mogućnosti financiranja izgradnje projekta.

-Kontaktirao sam s pomoćnikom ministra zaštite okoliša jer Makarska će, ukoliko ne dođe do potpisivanja ugovora s komunalnim poduzećima gradova u našoj Županiji koji imaju deponije, a kako je dogovoreno na zadnjem sastanku sa našim županom, Makarska će vrlo skoro biti onemogućena u normalnom funkcioniranju. Još jednom ponavljam,  naša jedina nada je operacionalizacija dogovora postignutog 2. travnja u dogovoru sa županom. Nadam se da će se to dogoditi u što skorijem roku- izjavio je Bilić.
Gradonačelnik se kratko i osvrnuo na medijske natpise da se u režiji Makarskog komunalca palio komunalni otpad na plaži na Cvitački. – Očito je da pojedinci koji 'vole' ovaj grad, skrivajući se iza nepostojećih udruga, namjerno plasiraju ovakve neistine. Ne radi se o organiziranoj akciji spaljivanja kabastog otpada od strane Makarskog komunalca, već o tradicionalnoj akciji spaljivanja suhog granja nakon akcije čišćenja vatrogasaca- izjavio je gradonačelnik.
Zamjenik gradonačelnika Miro Družianić najavio je skori sastanak s predstavnicima Centra za socijalnu skrb, županijskog Doma zdravlja i policije, a na temu nedavnog incidenta u makarskoj ispostavi Doma zdravlja koji je završio požarom.
 
 
 
 

 

makarska logo