9°C weather icon

Gradonačelnik primio predstavnika KUD-a Šumari prof. Grčića

18.08.2011.

18.8.2011.


U povodu gostovanja KUD-a Šumari iz Vinkovaca na programu Makarskog ljeta, gradonačelnik Marko Ožić Bebek i njegov savjetnik Ljubomir Ljubičić danas su u Uredu gradonačelnika ugostili tajnika društva prof. Ivana Grčića. Prof. Grčić na čelu je društva od 2004. godine kada je i započela suradnja između gradova Vinkovaca i Makarske, a koju je inicirao upravo Ljubomir Ljubičić koji je u to vrijeme obnašao funkciju pročelnika gradskog Odjela za društvene djelatnosti.
Prof. Grčić, makarskoj publici poznat i kao voditelj programa „Šumara“, ističe kako je za sve članove veliko zadovoljstvo doći u Makarsku i nastupiti na programu Makarskoga ljeta. Ističe kako se društvo sastoji uglavnom od srednjoškolaca koji čitavu godinu s nestrpljenjem iščekuju dolazak u Makarsku.
Ansambl broji oko 300-tinjak članova, a u Makarskoj ih trenutno boravi 45. Sinoć su nastupali u hotelu Quercus u Drveniku, večeras će nastupiti u hotelu Rivijera, sutra na Kačićevom trgu te prekosutra na Trgu Kobaca. Gradonačelnik Bebek potvrdio je dolazak službene delegacije Grada Makarske na manifestaciju Vinkovačke jeseni. Napomenuo je i kako je suradnja gradova Vinkovaca i Makarske napredovala razmjenom folklornih društava, ali da je vrijeme da se počne razgovarati na proširenju suradnje u području turizma s jedne strane i poljoprivrede s druge strane.
Prof. Grčić ispričao se u ime gradonačelnika Vinkovaca Karlića i potpredsjednica Gradskog vijeća Mišića koji su zbog iznenadnih obveza, u posljednji trenutak, otkazali svoj dolazak. Gradonačelnik Karlić makarskom je gradonačelniku preko svog „izaslanika“ uputio i prigodne poklone: tradicionalni kulen i kulenovu seku. Profesoru Grčiću uručena je fotografija autora Krešimira Žanetića s motivom makarske plaže te traversa Torta Makarana.
makarska logo