11°C weather icon

Gradonačelnik Marko Ožić Bebek na kraju mandata s novinarima

02.05.2013.

 

Na posljednjoj presici u ovom mandatu gradonačelnik dr. med. Marko Ožić Bebek u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Ivana Ivande i suradnika iz Gradske uprave kratko je rezimirao što se sve događa u gradu. Makarska je dobila lukobran, po prvi put se temeljito rekonstruira Kalalarga, saniraju se Zagrebačka i Splitska ulica, te završava ili su netom završena uređenja šetnica i više manjih ulica i javno-prometnih površina.

Na ovoj je presici Ognjen Radić, pročelnik Odjela za gospodarenje prostorom Grada Makarske, izvijestio javnost kako je do sada zaprimljeno oko 650 zahtjeva za legalizaciju te se do kraja roka (30. lipnja) očekuje više od tisuću! Gradonačelnik Bebek je podsjetio kako je Županija dala suglasnost Gradu Makarskoj da obavi taj posao što je znatno ubrzalo proceduru. Pročelnik je pozvao sve one koji trebaju legalizirati kuće da to učine čim prije i ne čekaju zadnji dan. To je iznimno važno ovdje gdje se živi od turizma s obzirom da svi moraju imati legalizirane objekte za iznajmljivanje.
Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, najavio je značajna događanja za predstojeći vikend kojima je Grad Makarska generalni pokrovitelj. Bit će niz koncerata i predstava, a na Dalmacija Wine Expo - u izbor za najbolju tortu makaranu, koja je prema prosudbi novinara u Zagrebu proglašena najboljom tortom u Hrvatskoj. Naglasio je kako je završen program 'Makarskog ljeta 2013.'čije je otvaranje 20. lipnja.

 

 

makarska logo