10°C weather icon

Gradonačelnik Jure Brkan upriličio svečani prijam za atletičarku Klaru Andrijašević, seniorsku prvakinju Hrvatske

22.07.2017.

-Čestitam na izvrsnim rezultatima kojima si pronijela ime Makarske, a na ponos obitelji. Još kada se zna da si do titule najbolje atletičarke Hrvatske, osvajanjem prvog mjesta na pojedinačnom Prvenstvu države za seniorke u utrci na 1500 metara, došla u niti tri mjeseca treninga, a nakon teške tjelesne ozljede, tvoj uspjeh je još vrjedniji divljenja. Zahvaljujem ti u ime Grada Makarske i obećavam da će ćemo biti uz tebe u svim daljnjim natjecanjima – kazao je gradonačelnik Jure Brkan na svečanom primanju za Klaru Andrijašević, najbolju makarsku atletičarku, održanom u petak, dan uoči njezinog odlaska na Europske olimpijske igre za mlade u Mađarskoj. Uz Klaru je na čestitkama zahvalio i njezin trener Stjepko Vodanović koji je u mladoj makarskoj atletičarki prepoznao veliki sportski duh i potencijal.

Čestitkama su se pridružili dogradonačelnici Joze Vranješ i Dražen Nemčić, te Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj obrazovanje i sport Grada Makarske. Čelnici Grada Klari su uručili priznanje te darovali profesionalni sat za atletičare i buket cvijeća.

Gradonačelnik Brkan je naglasio da će Grad Makarska uvijek nagrađivati izvrsnost, bilo u sportu, kulturi, obrazovanju, a u tom će pravcu biti izrađen i novi Pravilnik.

Priča o 16-godišnjoj makarskoj atletičarki Klari Andrijašević prepuna je zanimljivosti. Odlična je učenica trećeg razreda gimnazije Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, a na sportskom polju nepobjediva i kada bi svi odustali. Ozljeda ramena bila je odlučujuća da nakon tri godine prestane trenirati rukomet. Ipak, sportsko srce nije mirovalo, osjetila je zov atletske staze, i nije pogriješila. Uz talent i upornost, od početka ju je pratila sigurna ruka trenera Stjepka Vodanovića. I kada je zamoli da pauzira dan treninga, Klara ipak trči jer sport je dio nje, pa nije ni čudo što patike ne traju više od dva mjeseca. Ali zato je Klara prvakinja Hrvatske u konkurenciji mlađih juniorki na 3000 m i brončana na 1500 m, te seniorska prvakinja Hrvatske na 1500 m, i ima najbrže istrčano vrijeme na 3000 m među mlađim juniorkama ove godine.

Uz Klarin veliki sportski duh kockice atletskog mozaika pomalo pripadaju i genima. Naime, Klarina baka Ema Andrijašević bila je atletičarka, a njezina sestra Đurđica Šišur Rajher bila je ponajbolja europska atletičarka i prva u bivšoj državi. Bilo je to 70-tih godina, a ovih posljednjih mjeseci, na atletskim stazama na 3000 i 1500 metara, blista Klara sa svojom mladošću i ustrajnošću. – Brat Marko je uspješan veslač, a ja u atletici želim dati sve najbolje od sebe – skromno će Klara, priželjkujući zlato za Hrvatsku na mađarskoj stazi u trenerovoj majici s brojem 1001.


J.Morović
 

makarska logo