24°C weather icon

Gradonačelnik Bilić uspio osigurati deblokadu gradilišta na pristupnom putu zgradama POS-a: U zajedničkoj izjavi za medije gradonačelnika i direktora Abacusa predočene četiri točke dogovora

13.11.2013.

Tekst zajedničke izjave koju su potpisali gradonačelnik Tonći Bilić i Ladislav Šošić, direktor Abacusa:

 
Gradonačelnik Grada Makarska gospodin Tonći Bilić i direktor trgovačkog društva ABACUS d.o.o., sa sjedištem u Ravči, Rebinje glavice bb, OIB: 67368419477, gospodin Ladislav Šošić održali su dana 12. studenog 2013. godine zajednički sastanak glede tražbina koje ta tvrtka sudskim putem (temeljem ranije ugovorenih i preuzetih obaveza od strane grada Makarska) potražuje od Grada Makarska kao i nastavka daljnjeg izvođenja radova preko zemljišta u suvlasništvu ABACUS d.o.o., označenog kao k.č.401/2, Makarska-Makar, u svrhu izgradnje prometnice ”A” i ”B” za zgrade POS-a u Makarskoj. Tom prigodom u otvorenom, sadržajnom  i konstruktivnom razgovoru, a nakon pregleda i analize cjelokupno dostupne dokumentacije, postignuta je sljedeća suglasnost:

- Da je riječ o problemu koji traje već više godina, a nesumnjivo ima izvorište u neodgovornim postupcima pojedinaca koji  do sada nisu do kraja razriješeni kroz institucije sustava, i za čije je rješavanje nužno i društveno opravdano uložiti obostrani trud. Rješenje ovih problema važno je za obje strane u sporu kao i za širu društvenu zajednicu, posebice za sve kupce stanova u zgradama POS-a čije je useljenje vezano za izgradnju spomenute prometnice.

- Da će ubuduće  aktivnim pristupom (posebice dostavom dokumentacije kojom raspolažu) dodatno potaknuti nadležna tijela progona da sve nepravilnosti vezane za ovaj slučaj kvalitetno i do kraja istraže.

- Da će  od stručnih osoba s jedne i s druge strane formirati radne skupine koje će u najkraćem mogućem vremenu realno i objektivno sagledati stanje stvari i predložiti rješenje kojim bi se konačno otklonili svi prijepori  između stranaka te o tomu sklopila odgovarajuća nagodba.

- Da će ABACUS d.o.o. odmah kao znak dobre volje i povjerenja u novu gradsku vlast ukloniti sve fizičke prepreke  koje je postavio na dijelu zemljišta k.č.401/2 Makarska-Makar,  kao i da će po sklapanju prethodno spomenute  nagodbe povući sve tužbe i druge akte kojima kod nadležnih tijela inicirao postupke upravne, građanske i kaznene naravi u svrhu zaštite svog vlasništva na tom  zemljištu.

- Da se sa sadržajem ove zajedničke izjave putem elektroničkih i tiskanih medija upozna javnost.

 

 

makarska logo