15°C weather icon

Gradonačelnik Bilić poziva građane na sudjelovanje u akciji Zelena čistka i Crveni križ u plavom 29. travnja

06.04.2017.

 

 

Gradonačelnik Grada Makarske Tonći Bilić pozvao je građane, udruge i organizacije da se, 29. travnja, pridruže jednodnevnoj eko akciji čišćenja divljih odlagališta otpada na području Makarske u sklopu međunarodne akcije World Cleanupa.

 

- Zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj eko akciji čišćenja okoliša  Zelena čistka  i Crveni križ u plavom okviru koja će se u Makarskoj održati 29. travnja 2017. godine u vremenu od 08:00 do 11:00 h na poluotocima Osejava i Sv. Petar. Jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je međunarodne akcije World Cleanup  koja okuplja aktivne građane i organizacije u stotinjak zemalja među kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju.

 

Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već šestu godinu zaredom, a izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još bolji. Zato Vas pozivam da 29. travnja udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda i što smo sve spremni učiniti u jednom danu.

 

 

Za sudjelovanje u kampanji Zelena čistka prijavite se u Crveni križ grada Makarske (Kačićev trg 11., Makarska, tel. 612-258) ili putem e-mail adrese: ckmakarska@gmail.com.

makarska logo