32°C weather icon

Gradonačelnik Bilić poziva građane na sudjelovanje u akciji Zelena čistka 26. travnja

09.04.2014.

Gradonačelnik Tonći Bilić pozvao je građane, udruge i organizacije da se i ove godine uključe u jednodnevnu akciju čišćenja koja je dio globalne akcije World Cleanup.
-Zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj akciji čišćenja okoliša pod nazivom Zelena čistka koja će se u Makarskoj održati 26. travnja 2014. godine u vremenu od 8 do 11 sati na poluotoku Osejavi. Jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u stotinjak zemalja među kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju. 
Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već treću godinu zaredom, a izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još bolji. Zato Vas pozivam da 26. travnja udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda i što smo sve spremni učiniti u jednom danu.
Za sudjelovanje u kampanji Zelena čistka prijavite se u Crveni križ grada Makarske (Kačićev trg 11., Makarska, tel. 612-258), na besplatni info telefon GCOM-a 08000 112 ili putem e-mail adrese: gradjanska.makarska@gmail.com, stoji u javnom pozivu na sudjelovanje u kampanji Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš.
 

makarska logo