12°C weather icon

Gradonačelnik Bilić poziva građane na sudjelovanje u akciji Zelena čistka 23. travnja

05.04.2016.

Gradonačelnik Tonći Bilić pozvao je građane, udruge i organizacije da se i ove godine uključe u jednodnevnu akciju čišćenja koja je dio globalne akcije World Cleanup.
-Zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj akciji čišćenja okoliša pod nazivom Zelena čistka koja će se u Makarskoj održati 23. travnja 2016. godine u vremenu od 8 do 1 1 sati na poluotocima Osejava i Sv. Petar. Jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne gradane i organizacije u stotinjak zemalja medu kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju.
Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već petu godinu zaredom, a izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još bolji. Zato Vas pozivam da 23. travnja udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda i što smo sve spremni učiniti u jednom danu.

Za sudjelovanje u kampanji Zelena čistka prijavite se u Crveni križ grada Makarske (Kačićev trg 11., Makarska, tel. 612-258), na besplatni info telefon GCOM-a 08000 112 ili putem e-mail adrese: gradjanska.makarska@gmail.com. 

makarska logo