13°C weather icon

Gradonačelnik Bilić organizirao prijem za najuspješnije učenike: Zbog vaših rezultata ovaj grad se ne treba bojati za svoju budućnost

16.06.2015.

Za najuspješnije makarske učenike, koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim i županijskim natjecanjima, u ponedjeljak je u zgradi Grada upriličen svečani prijem u sklopu kojega su gradonačelnik Tonći Bilić i njegovih zamjenik Miro Družianić najboljima uručili priznanja i poklone. Prijem je organiziran za devet učenika iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, Srednje strukovne škole i Osnovne škole Stjepana Ivičevića.
-Grad Makarska, gradonačelnik i gradska uprava htjeli su na poseban način najboljima među najboljima u ovoj školskoj godini, koji su postigli sjajne rezultate, istaknuo je, između ostalog, zamjenik gradonačelnika Miro Družianić.
-Vi ste najbolji od najboljih! Vaši roditelji, mentori i grad ponosni su na ono što ste pokazali. S obzirom na vaše rezultate Grad Makarska se ne bi trebao bojati za budućnost. Ovaj mali znak pažnje vjerujem da će vam biti u trajnom sjećanju na zahvalnost Grada vama koji na najbolji način promovirate Makarsku. Premda su mnogi među vama pobjednici u nekoliko predmeta, posebno bih apostrofirao Martu Han,  županijsku i državnu prvakinju u matematici.  S obzirom na to da se radi o učenici 4. razreda srednje škole obećavam da će gradska uprava napraviti sve da Marta Han dobije studentsku stipendiju za sljedeću akademsku godinu. Inače, Grad ove godine daje stipendije nakon dugo godina u čak četiri kategorije. Naš cilj pomoći vam u stjecanju znanja i da se ponovno vratite u Makarsku, naglasio je gradonačelnik Tonći Bilić prilikom uručivanja priznanja.
U ime nagrađenih učenika Gradu se zahvalila učenica Marta Han, učenica 4. r. opće gimnazije, koja je osvojila 1. mjesto i na državnom i na županijskom natjecanju iz matematike (mentorica Željka Tulić). Uz obećanu stipendiju Grada Makarske, gradonačelnik je Marti Han uručio priznanje i poklone, knjige “Opća kultura!”, te „Makarske teme“, CD klape Srdela i “Vodič kroz makarske spomenike”.


Priznanja i knjigu na primanju u gradskoj vijećnici dobili su:


Boris Jurišić, 4. razred elektrotehničara za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika (mentorica Marijana Mrsić- Lazović),


Nina Đurić, 7. r. OŠ Stjepana Ivičevića za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije ( mentorica Tina Granić),


Ante Lukač, za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika (mentorica Evelin Bulić),


Josip Despot za prvo mjesto na županijskom natjecanjuiz njemačkog jezika ( mentorica Meri Čović)


Za prvo mjesto na županijskom natjecanju ekipa stolnotenisačica: Viktorija Granić, Lucija Divić, Petra Matijašević, Mia Ribarević (mentorica Lidija Pehar).
 

makarska logo