0°C weather icon

Gradonačelnik Bilić demantira medijske natpise: Nisam donio odluku o zabrani glazbe uživo za kafiće, niti bih takvo što učinio

25.05.2014.

 

Informaciju da je gradonačelnik Makarske donio odluku da se ovog ljeta zabrani glazba uživo za kafiće, koju su sa društvenih mreža bez ikakve provjere preuzeli i neki internetski portali, demantirao je danas prvi čovjek Grada Tonći Bilić:
 
- Riječ je o konkretnom primjeru koliko daleko su danas spremni ići pojedinci u medijima kad su u pitanju njihovi privatni interesi. Nažalost, kako se informacije prenose bez provjere, ta se laž i dalje širi pa moram reagirati. Na sastanku sa sanitarnim inspektorom i Komunalnim redarstvom održanom prošlog petka upozoreni smo(od strane sanitarnog inspektora) da neki ugostiteljski objekti nemaju uvjete za izvođenje glazbe uživo, propisane zakonima koje donosi Sabor, a ne lokalna samouprava( Zakon o buci, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti....). Kako Odsjek komunalnog redarstva izmjenama zakona ima veće ovlasti, izjavio sam da će gradska vlast sigurno raditi na tome da se uvede više reda. I to je sve. Nikakvu odluku o zabrani nisam donio, niti bih takvo što učinio. Samo sam stava da reda mora biti. Nažalost, u uvođenju reda u bilo kojem segmentu uvijek ima otpora. Objavljene neistine na spomenutom portalu samo su jedna vrsta pritiska na gradsku vlast, koji nas sigurno neće pokolebati da obavimo posao do kraja- izjavio je gradonačelnik Tonći Bilić.

 

makarska logo