13°C weather icon

Gradonačelnik 29. studenog na prijemu kod ministra zdravlja Rajka Ostojića

12.11.2013.

Gradonačelnik Tonći Bilić sastat će se s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem na temu izdvajanja makarske ispostave iz Županijskog doma zdravlja i ponovnog otvaranja rodilišta 29. studenog u 13 sati u Zagrebu. Termin je predložio sam ministar zdravlja nakon što mu se makarski gradonačelnik službeno obratio za prijem.

 
Podsjetimo,  gradonačelnik je ministru zdravlja pismo u kojem traži prijem uputio krajem listopada. Neposredan povod bila je odluka Uprave Županijskog doma zdravlja kojom su makarske primalje, koje su nakon zatvaranja rodilišta raspoređene na dežurstva u ambulanti Hitne pomoći, raspoređene u ginekološke ambulante u Makarskoj, Omišu i Splitu.
 
Gradonačelnik je zbog spomenute odluke protestno pismo uputio ravnatelju Županijskog doma zdravlja Dragomiru Petricu tražeći od njega poništenje odluke kojom su trudnice s šireg makarskog područja ostale bez adekvatne i sigurne pratnje do splitskog rodilišta.
S novonastalom situacijom u Makarskoj gradonačelnik je pisanim putem upoznao i ministra zdravlja Rajka Ostojića uz molbu da s pozicije ministra zdravstva poduzme odgovarajuće radnje kako bi primalje, do otvaranja rodilišta koje je zbog nove ginekološke ambulante izvjesno, i dalje nastavile sa svojim dežurstvima u ambulanti Hitne pomoći u Makarskoj.
Ovom prigodom gradonačelnik je od ministra zatražio i prijem delegacije Grada i razgovor na temu izdvajanja ispostave Makarska iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije te otvaranja rodilišta.
 

 

makarska logo