17°C weather icon

Grad ustupio Općinskom sudu transporter za osobe s invaliditetom tzv. jolly

20.05.2008.

21.5.08.

 

Prigodnom svečanosti Grad Makarska je na privremeno korištenje Općinskom sudu u Makarskoj ustupio transporter za osobe s invaliditetom tzv. jolly. Primopredaji, koja je održana u zgradi makarskog suda, najviše se radovala Gordana Muhtić, zaposlenica suda i osoba s invaliditetom koja je, isprobavši transporter jolly u godinu dana rada na sudu, prvi put doživjela atmosferu drugog kata zgrade. Muhtićeva je izjavila kako je puno barijera s kojima se invalidi u gradu svakodnevno susreću. No, zadovoljna je zbog jednog – prva prepreka je pala!

 

       


U ime Grada transporter je na korištenje predao gradonačelnik Marko Ožić Bebek ujedno zahvalivši svima koji su pomogli njegovu nabavku. Predsjednica suda Ružica Tafra najavila je kako će ovim poticajem učiniti sve što je u njenoj moći kako bi se trajno riješio problem korištenja suda osoba s invaliditetom.
Transporter za svladavanje prepreka osobama s invaliditetom tzv. jolly kupio je Grad Makarska prema Zaključku Gradskog poglavarstva Grada Makarske sa 34. sjednice od Lago commerca d.o.o. iz Splita za 41.070,00 kuna.

 


Ovome su prethodile dvije velike humanitarne akcije: Grad Makarska i dnevnik Večernji list prigodom proglašenja Makarske šampionom turizma za 2007. godinu zajednički su proveli akciju „Večernji list – dva u jednom“ i sakupili su 12.200,00 kuna. Dodatnih 9.240,00 kuna prikupljeno je prodajom kalendara Grada i Turističke zajednice prigodom lanjskog Božića. Ostatak sredstava do punog iznosa Proračunom je osigurao Grad Makarska.

makarska logo