13°C weather icon

Grad uručio priznanja za sportska postignuća: Svečani prijam za svjetske i europske prvake u kickboxingu Anđelu Stanić i Juru Drlju te mladu sportsku atletičarsku nadu Iru Anteu Kelemović

03.03.2016.

U prostoru gradske vijećnice održan je svečani prijam za Anđelu Stanić i Juru Drlju iz Kickboxing kluba „Mawashi“ te Iru Anteu Kelemović iz Atletskog kluba „Sveti Marko“ zbog izvanrednih sportskih rezultata ostvarenih tijekom prošle godine. Mlade sportaše u ime Grada Makarske primio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić i savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić Krivić.
- Grad uvijek prati sportska događanja i drži do svojih sportaša i njihovih rezultata pa tako već treći put organizira prijam za izvanredne Anđelu Stanić i Juru Drlju koji su prošle godine osvojili titule svjetskih i europskih prvaka. S nama je Ira Antea Kelemović koja je proglašena sportskom nadom Makarske prošle godine, a osvojeno treće mjesto u skoku u vis na Prvenstvu kadeta u Hrvatskoj, bio je signal za zahvalu - naglasio je zamjenik gradonačelnika te dodao da se ne radi samo o vrhunskim sportašima već i o kompletnim mladim ličnostima na koje Grad može biti ponosan.
Svoju zahvalnost u kratkom obraćanju izrazili su nagrađeni sportaši i najavili da će i u budućnosti nastojati oduševljavati svojim sportskim uspjesima. - Protekla godina za mene je bila uspješna. Osvojila sam sve što sam mogla kao junior; Prvenstvo Hrvatske i Europe, Svjetsko prvenstvo i Svjetski kup, a nadam se da će i iduća godina biti jednako uspješna. Sljedeće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu gdje odlazim kao senior - kazala je Anđela Stanić, studentica Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje. - Prošle godine osvojio sam sve što sam mogao, a sljedeće prema planu je Seniorsko europsko prvenstvo, izjavio je Jure Drlje, učenik srednje škole. - Ova godina za mene je bila prva skakačka sezona i nadam se da ću ubuduće biti bolja i da ću sljedeće godine biti prva, velike rezultate najavila je Ira Antea Kelemović.
Zadovoljstvo i ponos iskazali su i treneri klubova koji su naglasili financijske poteškoće s kojima se bore, ali unatoč kojima rezultati ne izostaju. - Kickboxing još uvijek nije olimpijski sport, zbog čega hrvatski savez nema sredstava, pa se juniori i kadeti moraju sami snalaziti. Na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku koja je udaljena 2300 km u jednom smjeru, smo sjeli u auto i krenuli, dakle sami svoji sponzori. A ako na nastupu ne osvoje medalju, djeca su zapravo bez veze odlazila na toliki put. Moram naglasiti da ovo dvoje nisu obični sportaši, ovo su juniori koji pobjeđuju seniore - rekao je trener Mawashija Pero Gazilj.
Nakon toga uslijedilo je uručenje priznanja i prigodnih poklona, ali i novčanih nagrada. Grad Makarska Kickboxing klubu „Mawashi“ uplatio je 5000 kuna, a Atletskom klubu „Sv. Marko“ 2000 kuna kao svojevrsni motiv za buduće uspjehe.
 

makarska logo