25°C weather icon

Grad Makarska otvorio još jedno gradilište: U Ulici Molizanskih Hrvata započeli radovi na sustavu oborinske odvodnje

23.04.2020.

Nakon što su sredinom travnja počeli radovi na rekonstrukciji križanja državne ceste D-8 sa Zagrebačkom ulicom, Ulicom Put Požara i Istarskom ulicom, Grad Makarska ovog je tjedna otvorio još jedno novo gradilište. Počeli su radovi na oborinskoj odvodnji u Ulici Molizanskih Hrvata čiji je cilj  značajno rasteretiti sustav otpadnih voda cijelog naselja Dumina ledina. Vrijednost investicije je 650.000,00 kuna, a rok za završetak radova 30 dana. Zbog radova je na snazi privremena regulacija prometa i to na dijelu ulice u dužini od 250 metara od križanja Molizanskih Hrvata i Ulice kipara Meštrovića prema zapadu. Promet je zatvoren za sve vrste vozila osim za vozila stanara ulice koja prometuju naizmjenično jednim trakom.

 

 

Uz radove na rekonstrukciji križanja i oborinskoj odvodnji u tijeku su radovi i na drugim važnim infrastrukturnim projektima koji su vezani uz rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih ulica. U tijeku su i radovi na proširenju i uređenju Starog velikobrdskog puta kojom će Grad Makarska dobiti suvremenu prometnicu širine 9 metara iznimno važnu za zapadni dio grada i rasterećenje prometa na Jadranskoj magistrali. Vrijednost radova je cca 4 milijuna kuna, a ukupna vrijednost investicije, uključujući i otkup zemljišta, preko 6.000.000,00 kuna.

 

Podsjetimo, u tijeku su i radovi na pristupnom putu za novi dječji vrtić na Zelenki( cca 1,5 milijuna kuna), te rekonstrukciji ulaza kod zgrada poticane stanogradnje(cca 200.000,00 kuna) čijom će se realizacijom povećati sigurnost prometa u cijelom naselju Zelenka, a posebno na dijelu do Osnovne škole oca Petra Perice i budućeg dječjeg vrtića.

 

Uskoro započinje i završno uređenje dijela Zadarske ulice, od Ulice Mate Vladića do Đakovačke ulice(cca 600.000,00 kuna), te sanacija betonskog kupališta na Sv. Petru(cca 150.000,00 kuna).

 

 

makarska logo