6°C weather icon

Grad Makarska nakon 5 godina opet daje božićnice: Svaki umirovljenik s mirovinom do 2.500 kuna dobit će poklon bon od 200 kuna

09.12.2014.

 

Aktualna makarska vlast za ove božićno-novogodišnje blagdane razveselila je umirovljenike viješću da će dobiti božićnice i to u poklon bonovima.
U kojoj će ih trgovini moći koristi, znat će se nakon srijede. O tome, kao i to kada će se poklon bonovi dijeliti, umirovljenici će biti pravovremeno informirani na službenim stranicama Grada Makarske i portalu Makarsko primorje.
- Ono što je već poznato jest da je prvi put Grad Makarska od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dobio službeni popis umirovljenika. Prema tom službenom popisu je 1800 umirovljenika s mirovinom do 2500 kn. Svi oni ove će godine dobiti božićnicu i to u bonovima od 200 kn. Nakon pozivnog natječaja sutra se otvaraju ponude, pa ćemo odabrati najpovoljniju trgovinu u kojoj će umirovljenici iskoristiti bonove- kazao nam je gradonačelnik Tonći Bilić.
Podsjetimo, umirovljenici nisu božićnicu od Grada dobivali već pet godina i uvijek je bilo prijepora tko je treba dobiti. Ovaj put se neće moći manipulirati s brojem umirovljenika jer je od HZMO dobiven službeni popis. Grad Makarska je za božićnice umirovljenicima osigurao ukupno 450 tisuća kn, odnosno 200 tisuća kn ove godine i plus 250 tisuća kn u proračunu za sljedeću godinu.
Janja Glučina

 

makarska logo