4°C weather icon

Grad Makarska kupio zemljište za izgradnju javnog trga i pristupne cestu Dječjem vrtiću i jaslicama na Zelenki

10.03.2017.

Gradonačelnik Tonći Bilić danas je u gradskoj vijećnici potpisao ugovore o otkupu zemljišta za izgradnju dva kapitalna projekta - javni trg na Zelenki te pristupni put za Dječji vrtić i jaslice Zelenka.


Zemljište na kojem će se, na potezu južno od crkve Kraljice mira do Jadranske magistrale, graditi javni trg sa podzemnim garažama, ima 2.884 metra četvorna i otkupljeno je od obitelji Letica i Puharić. Ukupan iznos od 5.868.940,00 kuna vlasnicima zemljišta će biti isplaćen obročno u tri godine (2017., 2018. i 2019.).
Potpisivanjem ugovora jutros je okončana i kupnja zemljišta za pristupnu cestu budućem Dječjem vrtiću i jaslicama Zelenka čiji su vlasnici predstavnici obitelji Puharić i Batinić. Ugovor o kupoprodaji vrijedan je 1.039.500,00 kuna.


Budući da je Grad Makarska na istom području već kupovao zemljište od privatnih vlasnika, za potrebe izgradnje Osnovne škole oca Petra Perice, crkve Kraljice mira i prometnica, od ukupno 1413 metara četvornih Gradu je preostalo otkupiti samo 693 metra četvorna. Za pristupnu cestu za Dječji vrtić i jaslice Zelenka, koja je planirana u dužini od zgrada POS-a do crkve Kraljice mira, Grad Makarska je već ishodovao lokacijsku dozvolu.


-Drago mi je da smo uspješno okončali pregovore sa vlasnicima zemljišta koji su započeti davno, još prije desetak godina. Nakon potpisanog kuproprodajnog ugovora za pristupni put nastavljamo s procedurom uknjižbe vlasništva, a uskoro očekujemo i izdavanje građevinske dozvole za dječji vrtić. Otkupom zemljišta za ova dva kapitalna projekta, dječji vrtić i javni trg, stvorili smo preduvjete za daljnji razvoj i kvalitetnije zadovoljenje javnih potreba zapadnog dijela grada, komentirao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Tonći Bilić.
 

makarska logo