5°C weather icon

Grad Makarska i Udruga GI Ruke za bolju Makarsku: Edukativno-informativna akcija 'Kako će izgledati moj kvart? Ja odlučujem!'

05.05.2014.

Grad Makarska i Udruga GI Ruke za bolju Makarsku pokrenuli su zajedničku informativno-motivacijsku akciju ' Kako će izgledati moj kvart? Ja odlučujem!' povodom održavanja prvih neposrednih izbora za Vijeća mjesnih odbora. Cilj akcije je kroz tiskanje letaka i plakata educirati građane o važnosti mjesne samouprave, potaknuti ih da budu aktivni sudionici na predstojećim izborima za Vijeća mjesnih odbora te ih pobliže upoznati s procesom kandidiranja budući da se radi o prvim neposrednim izborima na području grada Makarske.
Inicijativu je pokrenula Udruga GI Ruke za bolju Makarsku, a akciju su zajedno osmislili predsjednik Udruge i Ured gradonačelnika grada Makarske( služba za odnose s javnošću i protokol).
Riječ je o prvoj konkretnoj suradnji Grada Makarske i civilnog društva, a sukladno Deklaraciji o suradnji gradova i organizaciji civilnog društva koju je makarski gradonačelnik Tonći Bilić potpisao u studenom prošle godine. U sklopu akcije predviđeno je tiskanje edukativnih letaka koje su zajednički osmislili služba za odnose s javnošću i protokol Grada Makarske i Udruga, te izrada plakata čije će tiskanje financirati Grad Makarska. Aktivisti i volonteri Udruge obvezali su se da će letke distribuirati građanima na kućne adrese te iste dijeliti na frekventnijim lokacijama u gradu prema sljedećem rasporedu:
- utorak, 6. svibnja, od 12 do 14 sati - info štand na Dugišu( ispred kafića Stipe)
- srijeda, 7. svibnja, od 16 do 19 sati - info štand na rivi( kraj kafića Kostela)
-petak, 9. svibnja, od 16 do 19 sati - info štand na Dugišu( kraj kafića Stipe)
- subota, 10. svibnja, od 10 do 12 sati - info štand na Zelenki( Trg Kobaca)
- subota, 10. svibnja, od 16 do 19 sati - info štand na gradskoj rivi( kraj hotela Biokovo)
- nedjelja, 11. svibnja, od 16 do 19 sati - info štand u Velikom Brdu( ispred mjesnog doma)
- srijeda, 14. svibnja, od 10 do 12 sati - info štand na gradskoj rivi( kraj kafića Kostela)
Sve aktivnosti vezane za informativno-edukacijsku akciju završavaju s istekom roka za predaju kandidacijskih lista.
 
 

makarska logo