12°C weather icon

Grad Makarska i stanari zajedno na gradilištu POS-a: Geometar utvrdio granicu starog Puta mlikarica, radovi nastavljeni

07.02.2014.

-Ne možemo više čekati, želimo ući u svoje stanove 28. veljače ove godine. Na rubu smo strpljenja i jedva spajamo kraj s krajem. Mnogi od nas plaćaju podstanarstvo, gdje su tek krediti za stan, a da o troškovima života i ne govorimo. Tražimo da nam se omogući da uselimo u svoje stanove, a bez završetka pristupne ceste to nije moguće. Ne mogu prići kamioni s potrebnom opremom za stanove, a niti se mogu obavljati drugi radovi, glasno su govorili budući stanari POS-a kojih se jutros u 7 sati oko pedesetak okupilo na dijelu pristupne ceste za POS-ove zgrade. Zajedno sa nekolicinom građana koji žive u kućama i zgradama u blizini POS-a samoinicijativno su došli dati potporu Gradu Makarska za rješavanje problema pristupne ceste, a problem je nastao jer  tvrka Abacus d.o.o. u vlasništvu Ladislava Šošića tvrdi da dio zemljišta pristupnog puta pripada njoj.
Okupljenim stanarima POS-a obratila se zamjenica gradonačelnika Lori Veličković i još jedanput obećala kako će Grad učiniti sve da se riješi slučaj pristupne ceste i razumije tešku situaciju u kojoj su se našli stanari kojima je useljenje do sada odgađano tri puta. Zamolila ih je da ne podlegnu pritiscima i zahvalila što su potpora Gradu.
Na zemljište na kojem se gradi pristupna cesta, po pozivu Grada Makarske, izašao je geometar i obilježio dio nekretnine koja je javno dobro. Zapadna granica pristupnog puta, kako je obilježeno, oko metar je unutar ograde koju je podigao Abacus, a čuvaju je zaštitari. U jednom trenutku stanari su prešli stupiće, a nakon što je vještak ucrtao novu granicu iščupali stupiće kako bi se mogli nastaviti radovi. Bilo je manjeg naguravanja, ali policija koja je pozvana nije intervenirala.
Zamjenica gradonačelnika Veličković odlučno je obećala stanarima da će već danas biti nastavljeni radovi izgradnje prometnice čija je trasa Stari velebrdski put. Radovi izgradnje pristupnog puta za POS-ove zgrade koji koriste obližnje kuće i zgrade, kao i učenici Osnovne škole oca Petra Perice, nastavljeni su oko 10 sati.
 
Piše Jasna Morović     
 

makarska logo