11°C weather icon

Grad Makarska i Park prirode Biokovo na obljetnicu smrti dr. Fra Jure Radića: Cvijeće za velikog čovjeka, znanstvenika i prirodoslovca

25.07.2016.

Na obljetnicu smrti dr. fra Jure Radića, franjevca, znanstvenika, zaljubljenika u Biokovo i more, delegacija Grada Makarske, zajedno s predstavnicima Javne ustanove Park prirode Biokovo, danas je položila cvijeće na njegov grob na Gradskom groblju Sv. Križa. Minutom šutnje zahvalili su velikom prirodoslovcu za sve što je učinio za Makarsku.
-Grad Makarska prije četiri godine počeo je s lijepom tradicijom iskazivanja zahvalnosti svojim znamenitim i zaslužnim sugrađanima i sjeti ih se na obljetnicu njihova rođenja ili smrti. Danas se prisjećamo posebnog i osobitog čovjeka dr. fra Jure Radića, na njegovu 26. obljetnicu smrti. Preminuo je 25. srpnja 1990., a pamtimo ga kao dragog, marljivog čovjeka, biologa, svećenika, znanstvenika. Bio je osnivač Malakološkog muzeja, Instituta Planina i more, Botaničkog vrta Kotišina, najzaslužniji što je Biokovo proglašeno Parkom prirode. Pokretač je znanstvenih skupova i znanstvenog zbornika “Acta Biokovica” o prirodi Biokova, podsjetio je dogradonačelnik Miroslav Družijanić.

 

 

J.M./IvoR
 

makarska logo