15°C weather icon

Grad Makarska i Grad Stein: Mladi u fokusu suradnje dvaju gradova prijatelja

20.01.2017.

U Uredu gradonačelnika ujutro 20. siječnja održan je sastanak na temu intenziviranja prijateljskih odnosa s gradom Steinom na kojem su nazočili  zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, Gloryan Grabner predsjednik Hrvatsko- njemačkog društva, stručni voditelj Gradske glazbe Makarska Božo Škarica i Rade Pavlić voditelj omladinske škole Radničkog nogometnog kluba Zmaj. Sastanak je održan na inicijativu Gloryana Grabnera koji se nedavno, za vrijeme posjeta Steinu, kao izaslanik gradonačelnika Tonćija Bilića sastao s tamošnjim gradonačelnikom Kurtom Kromerom.

-          Za vrijeme boravka u Steinu sastao sam se s gradonačelnikom Steina Kurtom Kromerom i njegovim zamjenikom, te predstavnicima Gradskog vijeća i moram reći da sam ostao ugodno iznenađen vremenom koje su posvetili našim razgovorima. Prenosim vam želje grada Steina za intenziviranjem davno uspostavljenih odnosa između dvaju gradova, posebno na području kulture i sporta. Zato sam pozvao i  predstavnike Gradske glazbe Makarska i Radničkog nogometnog kluba Zmaj koji su dugo godina bili u kontaktu sa našim prijateljima u Steinu - kazao je Grabner koji je ovom prigodom prenio pozdrave gradonačelnika Steina gradonačelniku Makarske, te zamjeniku gradonačelnika uručio poklone Grada Steina.

Ovaj susret bio je prilika za prisjećanje na brojne događaje što su obilježili prijateljstvo Steina i Makarske koje traje već 25 godina, ali i za razmjenu ideja o novim mogućnostima suradnje. Svi prisutni složili su se da je vrijeme da suradnja koju je Grad Makarska obnovio s Gradom Steinom prije četiri godine proširi i na sportske i kulturne udruge.

 

makarska logo