20°C weather icon

Grad Makarska i Crveni križ: Uspješno završena humanitarna akcija za pomoć Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima

03.01.2017.

Povodom završetka humanitarne akcije za pomoć Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima, koja se odvijala u sklopu ovogodišnjeg Božićnog grada, organizatori akcije, Grad Makarska i Gradsko društvo Crvenog križa Makarska, danas su u gradskoj vijećnici održali konferenciju za novinare. Prikupljene igračke, školski pribor, slatkiši i odjevni predmeti bit će dostavljeni u Dječji dom Sv. Ana u Vinkovcima na blagdan Sveta tri kralja, najavili su organizatori.


- S Gradom Vinkovcima smo odavno u prijateljskim odnosima koje na ovaj način želimo još više intenzivirati i učvrstiti, a ova akcija je priloge tome. Zahvaljujem se ovom prilikom svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, kao i u organizaciji ovogodišnjeg 7. Božićnog grada; Odjelu za društvene djelatnosti, Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti, tetama, animatoricama, a posebno Marinu Berošu, našem suradniku iz Odjela za društvene djelatnosti koji je dao veliki doprinos uspjehu ove humanitarne akcije kao i cjelokupnoj organizaciji Božićnog grada. Grad Makarska će ovoj akciji dati i financijsku injekciju, a o čemu ćemo javnost naknadno obavijestiti idućeg tjedna, izjavio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić zaželjevši još jednom svima sve najbolje u novoj 2017. godini.

 

- Želja nam je bila da Božićni grad dobije još jednu važnu, humanu dimenziju i razveseliti djecu o kojima ne skrbi nitko osim države odnosno institucije u kojoj su smješteni. Akcija koju smo nazvali ''Djeca djeci'' odvijala se u Radionici Djeda Božićnjaka i želio bih se prvo zahvaliti djeci jer su ona uistinu puno toga odradila. No, osim igračaka, pribora i slatkiša moram reći da smo dobili i brojne donacije od trgovina(čarape, kape, šalovi) i vjerujem da će sve to dobro doći onima za koje je namijenjeno. Zahvaljujem svima, posebno Gradu Makarskoj, tetama u dječjem vrtiću, učiteljicama koje su informaciju prenijeli i roditeljima koji su se odazvali, kazao je Grabner najavši da će prikupljene donacije u srijedu biti transportirane u Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije, a na sam blagdan Sveta tri kralja podijeljene od strane tamošnjeg Crvenog križa u Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima.

 

- Trebamo i dalje raditi na organizaciji ovakvih akcija i sljedeće godine, bar kad je riječ o ovom humanitarnom dijelu, još više podignuti ljestivicu. Jer je to bit Božićnog grada i blagdana, komentirao je Marin Beroš.


Zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić osvrnuo se na kraju i na događanja u Božićnom gradu koja bi se trebala održati do 6. siječnja izrazivši sumnju da će, s obzirom na vremensku prognozu, njihova realizacija biti moguća.
- Sve prognoze idu u prilog tome da je programski dio Božićnog grada završen sinoćnim koncertom i da se koncert grupe Yeti najavljen za utorak navečer, i Mjesnog odbora najavljen za petak neće održati. Što se tiče grupe Yeti otkazivanje je gotovo sigurno a za Mjesni odbor ćemo još vidjeti do petka, kazao je Družianić.

 

makarska logo