13°C weather icon

Grad Makarska dobio 2 milijuna kuna: Gradonačelniku Juri Brkanu uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za projekt ''S osmijehom u školu“ – Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca

01.09.2017.

U velikom amfiteatru na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu danas je održano svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava - Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama - faza III. Zahvaljujući projektu Grada Makarske „S osmijehom u školu“ – Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca, koji je osigurao 2.002.339,56 HRK bespovratnih sredstava, na svečanosti je bio i gradonačelnik Jure Brkan kojemu je uguvor uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Uz gradonačelnika, svečanom uručivanju ugovora nazočila je i Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport koja je ujedno i koordinatorica projekta. Ugovor se odnosi na četverogodišnje razdoblje, a u predstojećoj školskoj godini zahvaljujući dobivenim sredstvima, s makarskim školarciam radit će 13 asistenata.


- Zahvaljujem se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na dodjeljenjim sredstvima kojima ćemo i dalje nastaviti pomagati našim najmlađima. Također se zahvaljujem i našem Odjelu za društvene djelatnosti i koordinatorici projekta Marini Andačić Krivić. Nadam se da će nadležna ministarstva i dalje financijski podržavati projekte kojima stvaramo uvjete za kvaliteniji život naših građana, izjavio je gradonačelnik Jure Brkan.


Podsjetimo, projektom je osiguran maksimalan iznos prihvatljivih troškova 2.355.693,60 HRK od kojih bespovratna sredstva iznose 2.002.339,56 HRK, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 15%.


Grad Makarska, uz partnere Osnovnu školu Stjepana Ivičevića i Osnovnu školu oca Petra Perice, a od ove godine i uz Javnu ustanovu Makarska razvojna agencija MARA, ovaj projekt uspješno provodi već treću godinu zaredom.
 

makarska logo