6°C weather icon

Glazbena škola Makarska i dalje niže uspjehe

08.12.2009.

9.12.09.


Piše i snimio Jurica BudankoNa Državnom natjecanju u Opatiji učenici Glazbene škole Makarska osvojili dvije druge i tri treće nagrade. Sljedeći tjedan su planirani koncerti po razredima i Božićni koncert

Završnim koncertom i zajedničkom večerom u hotelu Palace-Bellevue u Opatiji u prošlu nedjelju, završeno je 47. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe za komorne sastave. Učenici Glazbene škole Makarska se po pravilu sa ovakvih i sličnih natjecanja vraćaju puni nagrada za svoj predan rad. Tako je bilo i ovaj put. Svi natjecatelji iz Makarske, koji su odmjerili svoje sviračke vještine s kolegama iz drugih sredina, osvojili su neku od nagrada.

Nagrade koje dolaze u Makarsku
Drugu nagradu sa 95,86 bodova u 4. kategoriji dobio je Glasovirski duo - Petar Grgasović / Vjekoslav Žuna, nastavnik Olga Račić, prof. Također drugu nagradu sa 95,68 bodova u 2. kategoriji dobio je Glasovirski duo - Lorena Vuletić / Mia Ivandić, nastavnik Olga Račić, prof. Treću nagradu sa 92,00 boda u 2. kategoriji dobio je Duo mandolina i glasovir - Stela Ivanišević / Severin Filipović, nastavnik Ivana Kenk Kalebić, prof. Treću nagradu sa 90,80 bodova u 1. kategoriji dobio je Duo mandolina i gitara - Ena Jašaragić Rako / Krešimir Lelas, nastavnik Ivana Kenk Kalebić, prof. I konačno, još jedna treća nagrada sa 90,40 bodova u 2. kategoriji za Duo flauta i gitara - Ana Lelas / Franka Kovačević, nastavnik Željko Vlaho, prof. Na istom natjecanju je nastupio i Makaranin Martin Andrijašević sa kolegicom Antonijom Škorput u gitarskom duetu, a predstavljali su Glazbenu školu Josipa Hatzea iz Splita. Oni su dobili 3. nagradu sa 94,00 boda u 2. kategoriji.

Nagrade i u Poreču
Na nedavno završenom 1. Međunarodnom natjecanju Porečki tirando u Poreču, za soliste i komorne sastave, gitaristica GŠ Makarska Iva Lukin osvojila je 1. nagradu sa 92,00 boda u 3. kategoriji za soliste rođene 1991. godine i mlađe. Njezin nastavnik je Petar Čulić, prof. Pored navedenog natjecanja u Opatiji, podsjetimo da tri od pet navedenih dueta GŠ Makarska sudjeluju na 5. ars nova Internationale Music Competition Trieste u Italiji od 4.-12. prosinca 2009. Kao i svake godine u prosincu, planirani su koncerti po razredima od ponedjeljka do četvrtka dok je za petak zakazan Božićni koncert ponajboljih učenika Glazbene škole Makarska. Svi koncerti počinju u 19.00 sati.
makarska logo