16°C weather icon

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio javni poziv građanima za program energetske obnove obiteljskih kuća

30.04.2015.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je na svojim službenim stranicama javni poziv građanima za program energetske obnove obiteljskih kuća.

Cilj programa je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.
Vlada Republike Hrvatske donijela je određene izmjene u ovoj godini koje će rezultirati lakšom i jednostavnijom prijavom u Program energetske obnove obiteljskih kuća. Naime, od ove godine građani se za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond za zaštitu okoliša. Izmijenjena je i definicija obiteljske kuće u Programu, što je osiguralo sudjelovanje kućama građevinske bruto površine do 600m2 ili s maksimalno 3 stambene jedinice. Pojednostavljena je i potrebna dokumentacija u postupku prijave, a najznačajnija izmjena je da za radove obnove više nije potrebna izrada glavnog projekta. Kroz Program su osigurana sredstva za energetsku obnovu 10.000 obiteljskih kuća, a Fond za zaštitu okoliša sufinancira od 40 do 80 posto troška energetske obnove objekta.
Javni poziv, upute, obrazac za prijavu kao i popis ovlaštenih certifikatora možete preuzeti ovdje: http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=enobnovakuca
Također, FZOEU je objavio i informativni vodič: "Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljske kuće".
Grad Makarska, u suradnji sa FZOEU uskoro će organizirati i informativnu radionicu na ovu temu.
Informacije:
obiteljske-kuce@fzoeu.hr
Besplatni info telefon 0800 200 170 (radnim danom od 9-15 sati)

 

makarska logo