9°C weather icon

Folklorni ansambl Tempet

Folklorni ansambl Tempet

Folklorni ansambl „Tempet“ osnovan je 2004. godine, i od tada djeluje kao udruga građana kojoj je osnovna djelatnost poticanje, razvijanje, čuvanje i unapređenje kulturne i folklorne baštine. Ime je dobio po istoimenom makarskom starogradskom plesu. Jedini je ansambl na području Makarskog primorja i u svom je relativno kratkom postojanju ostvario niz zapaženih nastupa, prigodnih, gospodarskih, humanitarnih i natjecateljskih. Ansambl je nezaobilazan dio svih kulturnih događanja u gradu, kao i cijelom Makarskom primorju.
U sklopu Folklornog ansambla „Tempet“ djeluju dvije dječje plesne skupine, vokalna i starija plesna skupina.
Vokalna skupina Folklornog ansambla „Tempet „ nastala je 2006. godine kao samostalna sekcija folklornog ansambla. U suradnji s glazbenicima, VS „Tempet“ izvodi narodne napjeve u osebujnim aranžmanima što prelazi same okvire ansambla i stvara jednu novu dimenziju koja čuvajući tradicionalno ide u korak s vremenom u kojem živimo. Vokalna skupina „Tempet“ dosad je imala nastupe diljem Hrvatske - na Vinkovačkim jesenima u zabavnom dijelu programa, u Hrvatskom narodnom kazalištu Split kao gosti proslave Kulturno-umjetničkog društva „Brodosplit“, gostovala je i u Makedoniji, a nezaobilazna je u gotovo svim kulturnim zbivanjima grada Makarske.
Glazbeno-scenski projekt mEtno započeo je 2009. godine. Ovaj ambiciozni projekt etno festivala s naznakama međunarodnog karaktera osmišljen je u vidu promocije izvorne narodne glazbe i implementiranju iste kroz vidove suvremene umjetnosti. Kroz sve ove godine na manifestaciji mEtno gostovala su svjetski poznata imena, kao što su: Mojmir Novaković i Kries, Damir Imamović, Miroslav Tadić, Braća Teofilović, Cinkuši, Mostar Sevdah Reunion, Spacca Neapolis itd.
 
Kontakt:
 
Any Carević Grbić, predsjednica
+385915232576
Antonia Glavina, tajnica
+385989370077

 

 

makarska logo