26°C weather icon

Fešta u Božićnom gradu: Najmlađi Makarani u podne veselo ispratili staro ljeto

02.01.2020.

Sa Starom godinom najmlađi Makarani oprostili su se velikom feštom u Božićnom gradu. Točno u podne su vrata otvorili Novoj, uz klauna Šarenka i pod oblakom balona i konfeta, sjaj prskalica, pjesmu i ples. Zabava je ovo koju makarski mališani iščekuju cijelu godinu, a i sunčano vrijeme, bez bure, kao da je prepoznalo njihovu želju da na otvorenom, u veselju jedni drugima čestitaju 2020.

 

I dok se klaun Šarenko s pomoćnicima trudio da posljednje minute ostanu u lijepom sjećanju, na gradskoj rivi, čekalo je iznenađenje.

 

Božićna najduža čestitka koja je trebala biti predstavljena na Badnjak u svoj svojoj veličini zablistala je na Silvestrovo, na ponos učenika osnovnih škola s Makarskog primorja koji su je stvarali od 30. studenoga. U nazočnosti dogradonačelnika Dražena Nemčića i Dražena Kuzmanića, pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, koji su ispisali svoje božićne poruke, izmjereno je da je čestitka duga 167 metara.

 

Dječja zabava u Božićnom gradu potrajala je dugo, uz igru i veselje, a u sklopu programa održano je i posljednje izvlačenje humanitarne tombole koja je ove godine po prvi put organizirana u Božićnom gradu.

 

 

Jasna Morović

 

makarska logo