16°C weather icon

Fešta sv. Petra: Peti po redu sajam makarskih proizvoda večeras na gradskoj rivi

29.06.2015.

Fešta sv. Petra i Sajam makarskih proizvoda, koja je i ove godine izazvala veliki interes izlagača, održat će se večeras na gradskoj rivi s početkom u 19,00 sati. Riječ je o manifestaciji koju Grad Makarska uspješno organizira već petu godinu zaredom, a s ciljem promocije izvornih makarskih brendova.


Turistima i posjetiteljima večeras će se na jednom mjestu predstaviti: Mirjana Mihaljević, FA Tempet, Helena Matijašević, Gradski zbor Makarska, Jerko Prgomet, Ivan Šimić, Iris Skender Matviko, Matea Svirac, Nada Buljubašić, Vitomir Gavrilović, Ivo i Dijana Ravlić, Ljubica Zovko, umirovljenice, Vanja Roso, Slavica Antunović, Neli Ivanišević, Melita Mijačika, Udruga Sunce, Ivana Prodan, Ivan Luka Puharić, Gradski muzej Makarska, Albert Krtalić, Nada Dombaj i Anći Olujić.


I ove godine Grad Makarska pružio je mogućnost predstavljanja i gostima. Tako će Društvo Poljičana „Sveti Jure“ predstaviti poljički soparnik, a braniteljska zadruga „Zima“ iz Dalmatinske zagore asortiman ručno rađenih drvenih proizvoda karakterističnih za njihovo podneblje.


U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupit će klape Fjoret, Garbin i Srdela.


U sklopu obilježavanja blagdana sv. Petra i Pavla, na poluotoku Sv. Petar, ispred istoimene crkvice, održat će se sveta misa koja počinje u 19.30 sati.

makarska logo