13°C weather icon

Ekipa WELCOME-a u Makarskoj

22.05.2011.

23.5.2011.


Priopćenje iz Ureda Turističke zajednice Grada Makarske:


SIGURNO VAM JE POZNATO KAKO ODVAŽNA EKIPA MLADIH LJUDI VEĆ NEKO VRIJEME RADI NA PROJEKTU ISPISIVANJA  NAJVEĆE RIJEČI NA SVIJETU (GPS-OM) / WELCOME / PREKO CIJELE HRVATSKE OBALE I ZAGORE.
DANIJEL LACKO I NJEGOVA EKIPA NAM STIŽU VEČERAS U MAKARSKU, A ISPRAĆAJ ISTE ODRŽAT ĆE SE SUTRA (UTORAK) U 9 SATI ISPRED HOTELA „BIOKOVO“- na Trgu 156. brigade HV .
U PRILOGU SU INFORMACIJE O CIJELOM PROJEKTU A VIŠE WEB STRANICI PROJEKTA: www.dobrodosli.hr , A VAS POZIVAMO DA NAM SE PRIDRUŽITE U NJIHOVU ISPRAĆAJU!Riječ autora:

Dobrodošli na Dobrodošlicu,
pustolovinu koja se doslovno može opisati kao – putopis. I to putopis koji čini samo jedna jedina riječ: Welcome!
Tu toplu ljudsku riječ naime namjeravam „napisati“ putujući. Na tom spisateljskom putu moj tim i mene čeka više od 2500 kilometara, osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka, jedanaest planinskih vrhova i beskrajno mnogo doživljaja.
Cijeli taj put i sve te doživljaje proći ću i proživjeti neposredno, kroz osobno iskustvo. Hodajući, vozeći bicikl, veslajući u kajaku, penjući se ili spuštajući po stijenama ili kanjonima, leteći padobranskim krilom te ostalim bezmotornim kretanjem ispisat ću po Hrvatskoj, od Savudrije do Dubrovnika, veliku riječ Welcome.
I dok će taj put kojim će se „pisati“ najveća dobrodošlica na svijetu bilježiti GPS uređaj pa će se moći „čitati“ na zemljopisnoj karti, mi ćemo bilježiti i snimati doživljaje, ljude, mjesta i krajeve kroz koje ćemo prolaziti.
Uz već poznate znamenitosti Lijepe Naše, proći ćemo i mnogim nepoznatim i neviđenim područjima, upoznati manje znana i neznana mjesta, susresti mnoge zanimljive ljude i snalaziti se u mnogim nepredviđenim i neobičnim situacijama.
Sve to sa željom da kroz ovu pustolovinu promoviramo Hrvatsku kao zemlju prekrasne prirode, bogate baštine i divnih ljudi...
...kao zemlju s najvećom dobrodošlicom na svijetu.
Daniel
autor projekta
makarska logo