15°C weather icon

Drugi sastanak Stožera civilne zaštite Grada Makarske:Potrebe za intervencijama zasad nema, upozorenja za građane vrijede i dalje

26.02.2018.

Drugi sastanak Stožera civilne zaštite Grada Makarske održan je, kako je i najavljeno prošlog tjedna, jutros u 10 sati u zgradi Grada. Budući da na području grada Makarske unatoč znatno nižim temperatura zasad nisu zabilježeni problemi, nije bilo potrebe za intervencijama no sve žurne službe i dalje ostaju u pripravnosti.
Načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić naglasio je kako je važno da građani i dalje prate obavijeti i priopćenja koje će Grad prema potrebi objavljivati na službenoj Internet stranici i putem lokalnih medija te upozorenja o kojima su obaviješteni nakon prvog sastanak Stožera.
Podsjetimo, sukladno usvojenim zaključcima sa prvog sastanka Stožera građani su upozoreni (pogotovo oni starije životne dobi i oni koji imaju zdravstvenih poteškoća) u slučaju vremenskih neprilika, ne izlaze iz kuće; da je potrebno zaštiti vodomjerila a posebno u naseljima Veliko Brdo, Makar, Kotišina i Puharići; da je obveza građana očistiti snijeg i led s nogostupa ispred svojih objekata, stambenih zgrada, poslovnih prostora i sl.; da građani svoja vozila trebaju prilagoditi niskim temperaturama te provjeriti vezove brodica.
Komunalno redarstvo pratit će stanje na terenu te, ukoliko utvrde da su potrebne hitne radnje, o tome izvijestiti načelnika stožera i nadležne službe.
 

makarska logo