8°C weather icon

DOGRADONAČELNIK JOZE VRANJEŠ O SKOROM POČETKU RADOVA NA SANACIJI DIJELA ZADARSKE ULICE ‘Investicija vrijedna 8 milijuna kuna je značajna za sve stanovnike, posebno zapadnog dijela grada i Velikog Brda’

03.11.2020.

Od travnja 2021. godine promet Zadarskom ulicom bit će brži i kvalitetniji.

- Za nepunih tjedan dana, 9. studenoga, počinju radovi na sanaciji dijela Zadarske ulice, točnije od Đakovačke do Starog Velikobrdskog puta, potvrdio nam je dogradonačelnik Joze Vranješ.

Ističe da je riječ o investiciji vrijednoj 8 milijuna kuna, s otkupom zemljišta, a sanirat će se 650 metara važne prometnice.

Grad Makarska je proveo postupak javne nabave, temeljem kojeg je odabran ponuditelj G.P.P. Mikić, d.o.o., Omišalj. Radovi obuhvaćaju izgradnju (sanaciju) prometnice, s oborinskom kanalizacijom, rekonstrukciju fekalnog kanala i vodovoda te izgradnju javne rasvjete. Prometnica je duž cijele trase predviđena za dvosmjerni promet s dva vozna traka širine po 2.75m svaki i obostranim nogostupima širine 1.20 metara. Rok završetka radova je 150 kalendarskih dana.

Ukupna vrijednost samih radova je 4.426.975,97 kn + PDV, od čega Grad Makarska snosi 3.138.957,97 kn + PDV, a Vodovod d.o.o., Makarska 1.288.018,00 kn + PDV.

- Potpuno uređenje Zadarske ulice je od velikog značaja za sve građane, a posebno za stanovnike zapadnog dijela i Velikog Brda. Nakon što radovi budu završeni brže će se i sigurnije Zadarskom, Starim Velikobrdskim putom te križanjem kod POS-a stizati u središte grada, ističe dogradonačelnik Joze Vranješ o ovom značajnom prometnom infrastrukturom ulaganju Grada Makarske.

MP

makarska logo